Γκούντας για την ακαδημία του Μακεδονικού: «Γεμίζουν τα παιδιά όμορφες στιγμές και εμπειρίες»

Metrosport Team30 Μαΐου 2024


Μια πρώτη (Κ15) μια δεύτερη (Κ17) και μια τέταρτη θέση (ειδική κατηγορία Κ15) κατέκτησαν τα τμήματα υποδομής του Μακεδονικού στους τελικούς της ΕΠΣ Μακεδονίας ενώ απομένει και ο τελικός της Παρασκευής στις 19:00 κόντρα στους Μπέμπηδες για την ειδική κατηγορία της Κ14.

Ο συντονιστής των τμημάτων 11Χ11 του Μακεδονικού, προπονητής της Κ16 και της Κ19 του συλλόγου, Δημήτρης Γκούντας για τις συμμετοχές και τις διακρίσεις είπε

στον Παύλο Κερασιώτη: «Δεν είναι αυτοσκοπός η παρουσία στους τελικούς. Είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των προπονητών και των παιδιών. Χαιρόμαστε που πηγαίνουμε μέχρι το τέλος της διαδρομής και ειδικά για τα παιδιά που ζούνε σε συνθήκες πρωταθλητισμού και γεμίζουν όμορφες στιγμές και εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν για το μέλλον τους».

«Επιβράβευση για όλους»

Για την ανάδειξη των τεσσάρων παιδιών (Χερίδη, Γρηγοριάδη, Βλάχο και Μαργαριτίδη) από την ακαδημία, που φέτος αγωνίστηκαν με την ανδρική ομάδα στη Super League 2, είπε: «Είναι πολύ ευχάριστο. Το σημαντικό είναι ότι χαίρονται τα παιδιά της ακαδημίας για τους συμπαίκτες ή παίκτες που βλέπανε στην ακαδημία. 

Βλέπουν μια προοπτική που αν δουλέψουν όσο πρέπει, μπορεί να πάρουν μια αντίστοιχη ευκαιρία και να πραγματοποιήσουν κάποια από τα όνειρα που έχουν όταν ξεκινάνε το ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό να έχουμε στην πρώτη ομάδα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία, που αγαπάνε τον σύλλογο και συνδέουν την πρώτη ομάδα με την ακαδημία. Είναι επιβράβευση για όλους. Εχουν περάσει από διάφορους προπονητές, όλοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους και όλοι χαιρόμαστε για την εξέλιξη τους». Για την Κ15 και τη συμμετοχή της για πρώτη φορά στη Super League 1, τόνισε: «Ημασταν στην αρχή στο άγνωστο. 

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την παρουσία αυτής της ομάδας στο Πρωτάθλημα. Σταθήκαμε ανταγωνιστικά κόντρα σε ομάδες Σούπερ Λιγκ που έχουν μακροχρόνια παρουσία στο Πρωτάθλημα αυτό αλλά και στο κομμάτι της βελτίωσης των παικτών. Η Κ15 και τη νέα σεζόν θα είναι στην SL1. Γίνεται προσπάθεια να μπει και η Κ17, ενώ η Κ19 μετέχει στο Πρωτάθλημα που διοργανώνει η SL2». Για την παρουσία της ομάδας που μετέχει στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣΜ; «Το πλάνο ήταν διαφορετικό. Χρησιμοποιήσαμε παιδιά από την Κ16 μέχρι την Κ19, με διαφορετικές ενδεκάδες κάθε φορά, με ποδοσφαιριστές που μετείχαν και σε τρία διαφορετικά τμήματα και έπαιζαν στην ίδια ενδεκάδα. Θέλαμε να πάρουν τις εμπειρίες. Ηταν ένα μοντέλο που πέτυχε, στο κομμάτι το ατομικό κυρίως».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.