Γκούμας: «Θα έχει και συνέχεια η Ισπανία, φοβική η Αγγλία»

Metrosport Team15 Ιουλίου 2024

Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε στο Metropolis 95.5 για την κατάκτηση του Euro 2024 από την Ισπανία, εκφράζοντας την άποψη ότι θα έχει και συνέχεια.

«Τον προπονητή της Ισπανίας τον έχω αντιμετωπίσει με την under 19 όταν είχαμε την τελική φάση στην Κατερίνη και το κατέκτησε. Τον βρήκα και στην under 21. Από τότε φαινόταν ότι ήταν μεθοδικός, πίστευε στους νεαρούς Ισπανούς και είδαμε ότι δεν φοβήθηκε έναν 17χρονο, τον Γιαμάλ, να τον βάλει βασικό και να τον χρίσει βασικό» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ούτε στη Ρεάλ, ούτε στη Μπαρτσελόνα βλέπουν ηλικίες. Το αντίθετο με την Ελλάδα, που ενώ έχουμε ταλέντα δεν τα αξιοποιούμε. Τον Φαμπιάν Ρουίζ τον ήξερε από τις μικρές εθνικές, ήξερε το ταλέντο του. 

Πίστεψαν σε έναν προπονητή που τον είχαν από τις μικρές εθνικές και στήριξαν πολλά πάνω του. 'Ηξεραν το στυλ παιχνιδιού και πώς οι παίκτες που είχε κάποτε θα πλαισιώσουν την εθνική ανδρών. Το κατέκτησαν δίκαια, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Θα έχει και συνέχεια η Ισπανία, το μέλλον της ανήκει».

Για το γεγονός ότι ο Ντε Λα Φουέντε επέμεινε στον Γιαμάλ, παρότι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε θετική παρουσία, σημείωσε: «Αν ήταν άλλος στο ημίχρονο θα τον έβγαζε τον Γιαμάλ, αυτός τον πίστεψε και στο δεύτερο έβγαλε την πάσα για το γκολ. Το Ισπανία-Γερμανία ήταν πρόωρος τελικός, ήταν οι δύο πιο θεαματικές ομάδες. Αλλά τα γκρουπ που φτιάχτηκαν τις έφεραν αντιμέτωπες πιο νωρίς».

Για το χέρι του Κουκουρέγια στον αγώνα με τη Γερμανία που σήκωσε συζήτηση υπογράμμισε: «Αν είναι κάθετο προς το έδαφος, και να χτυπήσει στο χέρι δε δίνεται πέναλτι. Από εκεί και πέρα, ο Κουκουρέγια δεν φταίει, δέχθηκε πολύ μπούλινγκ από τους Γερμανούς».

Κατέληξε μιλώντας για την Αγγλία: «Η Αγγλία με τέτοιους ποιοτικούς παίκτες που έχει δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, προσπαθούσε να κλέψει. Είδατε με την Σλοβακία ισοφάρισε στο τέλος. Ευθύνη έχει και ο προπονητής, γιατί ήταν φοβική. Περισσότερο κοιτούσε την άμυνα και όχι πως να δημιουργήσει. Αυτός δεν άρεσε σε κανέναν μας, ούτε στους Άγγλους. Με άλλη διαχείριση θα διεκδικούσε παραπάνω πράγματα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.