Γκούμας: «Λίγο το ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ιωαννίδη»

Metrosport Team22 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε στο Metropolis 95.5 για τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη στην πρεμιέρα των ομίλων.

Αρχικά αναφέρθηκε στην παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ στην έδρα της Μπράιτον: «Υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Στο εξωτερικό αν κάνουν κάτι οι Έλληνες φίλαθλοι ξέρουν ότι θα τιμωρηθούν. Θα έχουν κυρώσεις. Στην Ελλάδα επειδή επικρατεί μπάχαλο ξέρουν ότι αν κάνουν κάτι θα βρούνε... παραθυράκια. Αυτό μας έχει δείξει η ιστορία. Αν δεν πάρουν οι υπεύθυνοι πιο αυστηρά μέτρα δεν θα αλλάξει κάτι.»

Τόνισε ότι: «Είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, δεν είναι εύκολο να βρίσκεται μία ομάδα πίσω στο σκορ με ένα κακό πρώτο ημίχρονο και να κάνει ανατροπή. Και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά πλήρωσε κάποια αμυντικά λάθη, Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει το 4χ4.

Πέρσι είχαμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και υπήρχαν διεκδικητές μέχρι τέλους. Αυτό βοήθησε. Οι ομάδες έχουν, πλέον, βάθος πάγκου και μπορούν να ανταπεξέλθουν και στην Ευρώπη. Όλα αυτά έχουν εξελίξει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν πρέπει, όμως, να πετάμε στα σύννεφα γιατί μετράει η διάρκεια. Στο τέλος θα δούμε ποιες ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση. Με ένα ματς δεν γίνεται κάτι, μακάρι να συνεχιστεί. Στην Ελλάδα εύκολα πανηγυρίζουμε και με ένα κακό αποτέλεσμα φέρνουμε την καταστροφή.»

Για τους παίκτες που ξεχώρισε: «Δεν θέλω να μιλήσω μεμονωμένα. Όλοι κάνουν επίθεση και όλοι άμυνα. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που με μία απρόβλεπτη ενέργεια κάνουν την διαφορά. Οι ομάδες μας, όμως, βασίζονται, κυρίως, στην ομοιογένεια.»

Κατέληξε λέγοντας: «Τον Ιωαννίδη τον είχα ξεχωρίσει για τις μικρές εθνικές από τότε που έπαιζε στον Λεβαδειακό και δεν τον γνώριζε κανείς. Είναι δουλευταράς. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι λίγο για αυτόν και πιστεύω ότι σύντομα θα φύγει σε άλλη ομάδα. Του Σιντιμπέ το γκολ είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας και θα το ζήλευε και ο καλύτερος επιθετικός. Είναι και καλό το χτύπημα, αλλά είναι και η τοποθέτηση του σώματος. Εγώ είχα βάλει καλά γκολ, παρότι ήμουν αμυντικός. Με βοήθησε ότι στις μικρές ηλικίες έπαιζα επιθετικός.»

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.