Γκούμας: «Δεν πρέπει να σταυρώσουμε τον Μαυροπάνο, μπορούμε να χτυπήσουμε την Ολλανδία»

Metrosport Team20 Ιουνίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Γκούμας, και μίλησε για την ήττα της Εθνικής μας από τη Γαλλία, τα λάθη του Μαυροπάνου αλλά και τις εμφανίσεις του Βλαχοδήμου.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Οι εμφανίσεις που έχει κάνει που ξεκίνησαν από το Nations League και το 2x2 στα προκριματικά πριν την ήττα από τη Γαλλία που έχασε από ένα απερίσκεπτο λάθος, ήταν πολύ καλές. Ανασταλτικά ήταν σχεδόν τέλεια η Ελλάδα, επιθετικά θα ήθελα να ρισκάρει λίγο περισσότερο όσο έπαιζε με 11 παίκτες. Σε γενικές γραμμές η Εθνική ομάδα είναι σε καλό δρόμο και μπορεί να συνεχίσει» τόνισε αρχικά.

Για τα λάθη του Μαυροπάνου: «Δεν πρέπει να σταυρώσουμε τον Μαυροπάνο, έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, ήταν ένα κακό παιχνίδι για τον ίδιο, πρέπει να το διαγράψει αυτό το παιχνίδι, να βάλει στο μυαλό του τι δεν πρέπει να κάνει και να μην παρασύρεται. Πρέπει να τον στηρίξουμε, είναι το μέλλον της Εθνικής ομάδας».

Την Εθνική ομάδα: «Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αν δεν έχεις αθλητική ομάδα δεν μπορείς να έχεις διακρίσεις. Το θετικό είναι πως έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ωραίο κλίμα, έχουν αποβάλλει τα οπαδικά που υπήρχαν στο παρελθόν. Συν το γεγονός πως υπάρχει ταλέντο. Ο προπονητής είναι καλός προπονητής, έχει πάθος λόγω και της καταγωγής του και προσπαθεί να το περάσει στην ομάδα. Η ομάδα δεν έχει πετύχει ακόμη κάτι, δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα. Καλύτερα να πετυχαίναμε τώρα την Ολλανδία, από τον Σεπτέμβριο θα ανασυνταχθεί και έχει καλούς παίκτες. Αλλά δεν είναι Γαλλία και μπορούμε να την χτυπήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες της».

Το πρόβλημα στο γκολ: «Η Εθνική δημιουργεί φάσεις αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Οταν θες να διακριθείς κόντρα σε ομάδες όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική η ομάδα σε λίγες ευκαιρίες. Σίγουρα μπορεί να μην υπήρχε καθαρή σκέψη από τους παίκτες αλλά μην ξεχνάτε πως παίζαμε με την Γαλλία στην έδρα της. Ο κόσμος αγκαλιάζει σιγά σιγά την ομάδα, είναι πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο η Αγιά Σοφιά και βοηθάει την ομάδα».

Τον Βλαχοδήμο: «To έχει αποδείξει ο Βλαχοδήμος πως μπορεί να πάει παραπάνω από την Μπενφίκα, το έχει αποδείξει και με τις εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ και με την Εθνική ομάδα. Πιστεύω πως μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα για ένα ακόμη καλύτερο πρωτάθλημα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.