Γκουαρδιόλα: «Θα κάνουμε αυτό που δεν κατάφερε ο Νέβιλ, θα κατακτήσουμε τέταρτο σερί πρωτάθλημα»

Metrosport Team06 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γκουαρδιόλα αδιαφόρησε για την κριτική που έκαναν οι ειδήμονες του Sky Sports, όπως οι Γκάρι Νέβιλ και Τζέιμι Κάραγκερ, και δήλωσε αισιόδοξος ότι οι «Citizens» θα κατακτήσουν το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Οι «Πολίτες» που παίζουν σήμερα με την Άστον Βίλα, στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος είναι μακριά από τη νίκη καθώς μετράνε ισάριθμες ισοπαλίες με Τσέλσι 4-4, Λίβερπουλ 1-1 και την Τότεναμ 3-3 και έχουν δεχτεί συνολικά δέκα γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα ο Γκάρι Νέβιλ, πρώην αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ειδήμων του Sky, να υποστηρίξει ότι η Σίτι έχει ρίξει ταχύτητα γιατί έχει εφησυχάσει, έχοντας κατακτήσει πέρυσι το τρεμπλ και τρία σερί πρωταθλήματα της Premier League.

Ο Γκουαρδιόλα, ωστόσο, απάντησε στην κριτική που έκαναν οι Νέβιλ και Κάραγκερ  και επέμεινε ότι η ομάδα του θα γίνει η πρώτη που θα κατακτήσει τέσσερις συνεχόμενες κατακτήσεις Premier League στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, αν διατηρήσει την παρούσα φόρμα της - παρά την έλλειψη νικών. «Ίσως κάνω λάθος, αλλά δεν νομίζω ότι πρόκειται για εφησυχασμό», δήλωσε ο προπονητής της Σίτι.


«Γνωρίζω τους παίκτες, ξέρω πώς τρέχουν. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε είναι εξαιρετικός. Έχω την αίσθηση ότι αν διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο, θα κερδίσουμε την Premier League. Θα την κερδίσουμε ξανά. Ξέρει πόσο δύσκολο είναι, αλλιώς ο Γκάρι Νέβιλ θα είχε κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα Πρέμιερ Λιγκ στην καλύτερη περίοδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Τζέιμι Κάραγκερ δεν κέρδισε ούτε μία φορά [με τη Λίβερπουλ]. Ο Μίκα Ρίτσαρντς [με τη Σίτι] δεν κέρδισε τέσσερα Premier League στη σειρά. Ποτέ, μα ποτέ. Δεν έχει συμβεί ποτέ. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μην συμβεί παρά να συμβεί. Μόνο ένα τρεμπλ πριν από εμάς [η United το 1998-99]. Είναι τόσο δύσκολο να το κάνεις ξανά και ξανά».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.