Γκαβέλας: «Το ταρτάν ήταν φουσκωμένο στο Καυτανζόγλειο - Περίεργη η αίσθηση με τα καρφιά»

Παναγιώτα Χαλκιά02 Ιουνίου 2024

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παρα Στίβου διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο και τα κάκως κείμενα ήταν πολλά. Το κεντρικό στάδιο θεωρήθηκε ακατάλληλο για τη διεξαγωγή των αγώνων και οι πύλες του βοηθητικού άνοιξαν για να υποδεχθούν τους αθλητές αλλά και σε αυτό υπήρχαν προβλήματα και τα παράπονα ήταν αρκετά. 

Εκεί ο Νάσος Γκαβέλας έχοντας στο πλευρό του τον Θοδωρή Βροντινό κατάφερε να ανέβει ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας την κούρσα των 100 μέτρων. Ο Έλληνας αθλητής μίλησε στο Metropolis 95.5 και στους Γιώργο Πετρίδη και Παναγιώτα Χαλκιά για την εμπειρία των αγώνων, την ακύρωση στην Ιαπωνία ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση των εγκαταστάσεων του σταδίου και στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων.

Ο Νάσος αναφέρθηκε στα διδάγματα που πήρε από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας και την ακύρωση του καθώς και στη συνεργασία του με τον Θοδωρή Βροντινό ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον έτερο οδηγό του, τον Δημήτρη Χρυσάφη, τον οποίο συνάντησε ξανά στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, εξήγησε την κατάσταση των εγκαταστάσεων στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, τη ζέστη που δυσχέραινε το έργο των αθλητών ενώ εντύπωση προκάλεσε και η σύγκριση που έκανε με το ΟΑΚΑ. 

Τι σε δίδαξε η κούρσα στην Ιαπωνία;

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πάντα πρέπει να προσπαθείς χωρίς να έχεις τίποτα άλλο στο μυαλό σου. Συνέχισε να δουλεύεις πιο σκληρά και θα έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ήταν η πρώτη κούρσα με τον Θοδωρή. Ήταν μια κούρσα εμπειρίας».

Τι γεύση στου άφησε το Πανελλήνιο στη Θεσσαλονίκη και πώς αισθάνθηκε που βρέθηκε ξανά με τον παλιό οδηγό σου (Δημήτρη Χρυσάφη);

«Μου άρεσε πολύ που είχε ζέστη. Μου αρέσει η Θεσσαλονίκη και χαίρομαι κάθε φορά που την επισκέπτομαι. Ήταν μια ξεκάθαρα ομαλή κούρσα για να βρούμε ρυθμό και καλύτερο συγχρονισμό. Χάρηκα που είδα και τον Δημήτρη (Χρυσάφη), κάναμε μαζί την προθέρμανση. Μας έχει βοηθήσει πολύ και ειδικά τον Θοδωρή (Βροντινό) για να μπορέσουμε να βρούμε τα πατήματα μας και να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε την κοινή μας κούρσα. Είναι οικογένεια μας και δουλεύουμε όλοι μαζί. Είναι σημαντική αυτή η συνεργασία».

Τι γνώμη έχεις για τις εγκαταστάσεις του βοηθητικού που έγιναν οι αγώνες; 

«Πέρυσι οι αγώνες έγιναν στο κεντρικό στάδιο που δεν ήταν σε καλή κατάσταση και ειδικά το μήκος ήταν λάθος. Ήταν απαγορευτικό να αγωνιστείς. Δεν έπρεπε να γίνουν οι αγώνες. Φέτος, έγιναν στο βοηθητικό. Στα 100μ υπήρχαν οι βατήρες και το ταρτάν είχε φουσκώσει. Η αίσθηση ήταν περίεργη. Περπατάς με τα καρφιά και δεν το αισθάνεσαι από κάτω. Βέβαια, το Καυτανζόγλειο μου φάνηκε τέλειο σε σύγκριση με το ΟΑΚΑ. Εκεί αν κάνεις προπονήσεις έξω, το λιγότερο που μπορείς να πάθεις είναι να σπάσεις τα πόδια σου».

Γιατί δεν επιλέχθηκε κάποιο άλλο γήπεδο;

«Υπάρχουν και άλλα στάδια και ζητήθηκε να γίνει σε κάποιο άλλο αλλά δεν ξέρω τι έγινε μετά. Χρησιμοποιήσαμε το βοηθητικό στάδιο. Εκεί, άλλωστε, είχαν γίνει και οι διασυλλογικοί γιατί δεν γινόταν να γίνουν στο κεντρικό».

Πόσο σημαντικές είναι οι σωστές εγκαταστάσεις για έναν αθλητή;

«Είναι το άλφα και το ωμέγα οι εγκαταστάσεις. Το κλειστό στο ΟΑΚΑ είναι καλό γιατί φτιάχτηκε πρόσφατα αλλά δεν υπάρχει άλλο εξωτερικό γήπεδο και αν υπάρχει οι στροφές δεν είναι οι κατάλληλες γιατί χτίζονται με βάση το ποδόσφαιρο και ο στίβος είναι σε δεύτερη μοίρα. Υπάρχουν τεχνικά λάθη εκεί αλλά την κάνουμε τη δουλειά μας. Να φανταστείτε ο προπονητής μου ο κ. Νέστορας (Κολοβός) έχει καθίσει και μετρά τις αποστάσεις για να δει αν είναι σωστές. Είναι λεπτομέρεια αλλά χρειάζεται γιατί τα μέτρα είναι συγκεκριμένα. Είναι καλό για τον αθλητή να είναι σε καλή κατάσταση το γήπεδο».

Πόσο σε επηρέασε η υψηλή θερμοκρασία την ώρα των αγώνων;

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη ζέστη μου αρέσει αλλά οι υπόλοιποι αθλητές παραπονέθηκαν. Όταν κάποιος κάνει μήκος και θα πρέπει να είναι στον αγώνα αρκετή ώρα, πρέπει να μπορεί να κάθεται και σε ένα κιόσκι. Εγώ έκανα ένα ζέσταμα, μπήκα και έτρεξα. Οι υπόλοιποι ήταν πολλές ώρες μέρες μέσα στο γήπεδο και αυτό σε ρίχνει σαν αθλητή».

Στο τέλος της συζήτησης τόνισε: «Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ θα πρέπει να δίνεται μια έξτρα προστασία για τους αθλητές. Πέρυσι ήταν επικίνδυνο στο μήκος. Χτύπησα πολύ σοβαρά στο μήκος. Φέτος, κάναμε στο βοηθητικό. Γενικά, δεν είναι σε κατάσταση ολυμπιακών προδιαγραφών οι εγκαταστάσεις».

Μπορείτε να ακούσετε τη συζήτηση με τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη παρακάτω

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.