Γκαβέλας: «Η χημεία της ομάδας φέρνει το αποτέλεσμα»

Metrosport Team17 Ιουλίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παραολυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας και μίλησε για την επιτυχία της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στα 100μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου των ΑμεΑ στο Παρίσι.

Αρχικά, ο Νάσος Γκαβέλας μίλησε για την επίδοσή του που ήταν κάτων των 11 δευτερολέπτων: «Είναι μέσω σκληρής δουλειάς, δεν γίνεται εύκολα, θέλει προπόνηση και αφοσίωση. Το μόνο που συζητάμε στην κούρσα είναι το πιστόλι του και τον τερματισμό. Δεν συζητάμε κατά τη διάρκεια της κούρσας γιατί χάνεις τη συγκέντρωση σου, δεν είναι εύκολο να μιλάς. Σε κάθε άνθρωπο της ομάδας πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, πίστη και το αποτέλεσμα έρχεται με τη σκληρή δουλειά. Η χημεία της ομάδας φέρνει το αποτέλεσμα».

Ο βοηθός του Νάσου Γκαβέλα, Δημήτρης Χρυσάφης, μίλησε για τη δική του ευθύνη: «Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη ευθύνη αλλά ξέρουμε τι να κάνουμε πάμε προετοιμασμένοι και στον αγώνα πρέπει να εκτελέσουμε αυτό που κάνουμε στην προπόνηση. Εγώ πρέπει να είμαι πιο γρήγορος. Ήμουν πιο γρήγορος και βελτιώνομαι μέσω της προπόνησης».

Σχετικά με το ποιος είναι ο επομενος στοχος, ο Νάσος Γκαβέλας είπε: «Είναι η ξεκούραση, είναι πολύ σημαντική και όπως και η αποθεραπεία. Του χρόνου είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Μάιο στο Κόμπε της Ιαπωνίας και μετά η Παραολυμπιάδα στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».

Πόσες ώρες προπόνηση κάνει: «Είναι διπλή 6 ώρες τη μέρα, τρεις το πρωί και τρεις το απόγευμα. Όλη η ζωή σου είναι γύρω από αυτό. Υπάρχει υποστήριξη από την παραολυμπιακή επιτροπή, τους χορηγούς και τις οικογένειες που είναι δίπλα μας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.