Γκαγκάτσης: «Είμαι ΠΑΟΚ, όλες οι ομάδες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα» - Τί είπε για τον τελικό του Κυπέλλου

Metrosport Team02 Ιουνίου 2024

Ο Μάκης Γκαγκάτσης μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ΕΠΟ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι παρότι είναι ΠΑΟΚ, όλες οι ομάδες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα, ενώ αναφέρθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Δηλώνω επίσημα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΕΠΟ ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στις 22 Ιουλίου του 2024. Σήμερα ήταν μία συγκέντρωση νίκης. 38 Ενώσεις, με 39 ψήφους και μία ακόμη Ένωση που θα βγάλει ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, έχουν δηλώσει επίσημα την στήριξή τους στην υποψηφιότητα μου και στην υποψηφιότητα των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που κατεβαίνουν μαζί μου.

Είναι ένα μήνυμα νίκης αυτή η συγκέντρωση. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε ενωτικά όμως, όλο το ποδόσφαιρο, ακόμη και αυτοί που δεν θα ψηφίσουν, ακόμη και οι Ενώσεις που δεν ήταν παρούσες, ακόμη και οι Ενώσεις που μπορεί να κατεβάσουν υποψηφίους που δεν είναι στο ψηφοδέλτιό μας.

Δεν έκανα προγραμματικές δηλώσεις, ο εκσυγχρονισμός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι το πρώτο στοίχημα. Για την ΚΕΔ, επειδή ενδιαφέρει πολλούς, και επί 16 χρόνια εργαζόμουν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την οποία αποχωρώ από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Θα στείλουμε στον κ.Ροζέτι απευθείας επιστολή να μας υποδείξει υποψήφιους για την θέση του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ. Έναν, δύο, όσους νομίζει ο ίδιος πως είναι κατάλληλοι γι΄αυτήν την θέση. Ο συγκεκριμένος επικεφαλής της ΚΕΔ, ο οποίος θα επιλεγεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου και εν συνεχεία θα εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή, θα πλαισιωθεί από τους συνεργάτες που ο ίδιος θα επιλέξει.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός. Και από εκεί θα ζητήσουμε και γι΄αυτήν την θέση, την στήριξη της UEFA, είναι πολύ σημαντικό να κατατεθούν βιογραφικά. Και η Εκτελεστική Επιτροπή μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να πάρει την καλύτερη απόφαση για την αναβάθμιση της ΕΠΟ».

Για τον Μπαλτάκο: «Ένας πρόεδρος υπό αντίξοες συνθήκες που προσπάθησε πραγματικά να βελτιώσει ό,τι μπορούσε».

Για τον ΠΑΟΚ: «Είναι κάτι που με συγκινεί. Μετά από 16 χρόνια δε θα είμαι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δε θα κρύψω ότι είμαι ΠΑΟΚ από μικρό παιδί! Από 8 χρονών που με πήγε για πρώτη φορά ο πατέρας μου στο γήπεδο. Αυτήν τη στιγμή, όμως, καταθέτω υποψηφιότητα για την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και όλες οι ομάδες, θα αντιμετωπίζονται ισότιμα. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός και ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες. Είναι μια συγκινητική στιγμή για μένα. Στην Τούμπα, όποτε πηγαίνω, θα πηγαίνω μόνο ως φίλαθλος, όπως πριν το 2008».

Για την έδρα του τελικού Κυπέλλου: «Πρέπει να προχωρήσουμε χωρίς έπαρση και αλαζονεία, δεν έχει σημασία ότι σήμερα έχουν κριθεί οι εκλογές. Την επόμενη μέρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, ακόμη και οι Ενώσεις που δεν ήταν εδώ σήμερα, ακόμη και οι ΠΑΕ που δεν θα στηρίξουν την συγκεκριμένη κίνηση, μόνο ενωτικά μπορεί να βρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος υπήρξε ένα σημείο καμπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την ομάδα που προέρχομαι και δεν ήταν φαβορί να το κατακτήσει, από τον ΠΑΟΚ. Η κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου για πρώτη φορά από ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό, του Κυπέλλου από μία άλλη μεγάλη ομάδα τον Παναθηναϊκό παίζοντας στον τελικό με μία επίσης της πόλης μας, τον Άρη, σε άδειες κερκίδες όμως. 

Δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτό προφανώς, έχω ακούσει και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, δεν είναι κάτι που διαφωνώ, ίσα-ίσα συμφωνώ. Θα πρέπει να μπει στην προκήρυξη του Κυπέλλου να μπει είτε το ΟΑΚΑ, είτε το Καυτανζόγλειο μόνο και εφόσον τηρεί τις προϋποθέσεις για να γίνεται τελικός όταν βρίσκεται σε αυτόν μία ομάδα από την Θεσσαλονίκη. Διαφορετικά, αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις, το ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος για να γίνεται τελικός με κόσμο, όπως αρμόζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Μην ξεχνάμε ότι το 2022, διοργανώθηκε εκεί τελικός με σχεδόν 55.000 κόσμου, μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Ήταν μία γιορτή του ποδοσφαίρου, με ελάχιστα έκτροπά που συνέβησαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά την λήξη του. Και αυτό δείχνει ότι αν θέλουμε μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το αν είναι πρόκληση για το νέο πρόεδρο της ΕΠΌ να φέρει κοντά τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Πραγματικά μόνο αν πορευτούν και οι τέσσερις μεγάλοι μαζί, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος, στο country ranking με την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό πήγαμε στην 15η θέση, αυτό αυτομάτως έφερε μία αναβάθμιση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού από την επόμενη σεζόν, θα έχουμε πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη. Θα είναι μέσα στις προσπάθειές μου (σ.σ. να έρθουν κοντά), πραγματικά θέλω να αναβαθμιστεί η διαιτησία γι’ αυτό και θα απευθυνθώ και στον κύριο Ροζέτι και στον κύριο Τσέφεριν».

Για αν θα έχει αντίπαλο στις εκλογές: «Ακούγονται κάποια ονόματα, με χαρά να έχω κάποιον ανθυποψήφιο. Ακούγονται πληροφορίες, αλλά δεν έχουμε ακόμη κάποια δήλωση».

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.