Γιουρούκαλης: «Τριτοτέταρτης σειράς ο αθλητισμός σε πολλούς δήμους»

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2023

Η εύρεση και η αξιοποίηση ελεύθερων χώρων στη Θεσσαλονίκη, η άμεση κατασκευή νέων γηπέδων και προπονητηρίων με την ταυτόχρονη βελτίωση και ανακατασκευή των υπαρχόντων εγκαταστάσεων είναι ζητούμενο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτης Γιουρούκαλης έχει αφιερώσει πολύ χρόνο τα τελευταία χρόνια στον τομέα αυτόν και με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα της ΕΠΣ Μακεδονίας και καταθέτει συνεχώς προτάσεις και αυξάνει την πίεση προς τους δημοτικούς άρχοντες για την υλοποίησή τους.

Ανάλογο όραμα έχει και για τα αθλητικά δρώμενα στο Δήμο Καλαμαριάς και γι’ αυτό έχει θέσει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό της Χρύσας Αράπογλου  με σκοπό να συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του αθλητισμού στην Καλαμαριά και να εκσυγχρονιστούν οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις και να δημιουργηθούν και νέες προς όφελος της νεολαίας, κυρίως στην περιοχή της Μίκρας και του του Φοίνικα, όπου μπορεί να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο για όλα τα αθλήματα προκειμένου να φιλοξενηθούν μελλοντικά διεθνείς διοργανώσεις.

Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει και για τα ναυταθλητικά αθλήματα και την επέκταση των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων με καθοριστικές παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο.
Με δήλωση του αναφέρθηκε στο γηπεδικό αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής. Αναλυτικά:

«Καλώ ΜΑΖΙΚΑ τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού να καταδικάσουν με την ψήφο τους, τις διοικήσεις των δήμων που αδιαφόρησαν, δεν έκαναν τίποτα για χρόνια θέματα, δεν στήριξαν τα σωματεία και δεν δημιούργησαν νέους πνεύμονες αθλητισμού, προπονήτρια και γήπεδα. Να στηρίξουμε μαζικά υποψηφίους του χώρου μας, όπου και αν ανήκουν για να αναδείξουν τον αθλητισμό ως κύρια πλατφόρμα υγείας, δημιουργικής απασχόλησης, κοινωνικοποίησης, καταπολέμησης της βίας, παιδείας και πολιτισμού.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης είναι θέμα τριτοτέταρτης σειράς ο αθλητισμός σε πολλούς δήμους. Αν δεν γίνει πρώτης σειράς δεν θα αλλάξει η εικόνα. Η εγκατάλειψη, μη συντήρηση των γηπέδων είναι εικόνα ανοργάνωτου και αδιάφορου δήμου και για να δούμε καλύτερα πρωταθλήματα πρέπει να έχουμε καινούργια γήπεδα. 

Φιλοδοξία είναι τα πρωταθλήματα να είναι ακόμα καλύτερα, περισσότερο ελκυστικά, λιγότερο πιεστικά σε ημερομηνίες που πρέπει ο ποδοσφαιριστής, ο προπονητής, οι παράγοντες, οι διαιτητές, ανθρώπινα να έχουν τις στιγμές τους σε αργίες και γιορτές. Η αποσυμπίεση πρέπει να είναι οδηγός για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.