Το γηπεδικό παραμένει άλυτο στη Θεσσαλονίκη και είναι το νούμερο ένα πρόβλημα κυρίως για τις προπονήσεις των ομάδων.
Ο γραμματέας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Γιουρούκαλης εξέφρασε τη δική του θέση για την κατάσταση που επικρατεί: «Θα υπάρξει κάποια στιγμή συνάντηση με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη ώστε κάποιες σκέψεις που έχουμε να γίνουν πραγματικότητα. Αν μπορεί ο δήμος να νοικιάσει για τις ανάγκες των «άστεγων» σωματείων της Θεσσαλονίκης τα γήπεδα των ΤΕΦΑΑ για τις προπονήσεις και ίσως και τους αγώνες τους. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει με την Περιφέρεια η οποία εκεί έκανε έργα και οφείλει να πιέσει για να βρεθεί λύση για τις «άστεγες ομάδες», αλλά και στην ΕΚΟ να δοθούν τα γήπεδα για χρήση για αγώνες των παιδικών Πρωταθλημάτων.
Πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε ως ανάχωμα στην «απώλεια» παιδιών από τον αθλητισμό. Οι δήμοι και η περιφέρεια θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να βρουν νέους χώρους προπονήσεων και γηπέδων. Εχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά στον κόσμο. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει αλλά δεν είμαστε τεχνική εταιρία ούτε επαγγελματίες. Είχα συνάντηση και στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου τους έθεσα το θέμα στρατοπέδων.
Να δώσουν είκοσι στρέμματα στους δήμους για τις ανάγκες υπαίθριων αθλοπαιδιών. Να γίνουν σε κάθε στρατόπεδο δύο γήπεδα πλαστικά, στου Κόδρα, Παύλου Μελά, Καρατάσου και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τα παιδικά. Στον δήμο Λαγκαδά υπάρχει θέμα με τα παραχωρητήρια, στον Εύοσμο το γνωστό θέμα με το αθλητικό πάρκο Ευόσμου, αλλά και στην Καλαμαριά να δούμε τι μπορεί να γίνει. Τριάντα χρόνια είμαστε με τα ίδια γήπεδα. Η πολιτεία θα πρέπει να γυρίσει το βλέμμα της και το ενδιαφέρον της και να δείξει την πυγμή της στην διεκδίκηση χώρων και την αξιοποίηση τους για το ποδόσφαιρο. Φτάνει με τις αναπλάσεις πάρκων καθώς οι ελλείψεις είναι αλλού».
Σχετικά με το γηπεδικό στον δήμο Θεσσαλονίκης τι έχετε να πείτε;
Τρεις από τους 13 χώρους που προτείναμε για προπονητήρια στον δήμο Θεσσαλονίκης ανήκουν στον δήμο Θεσσαλονίκης. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Περιμένουμε σε πρώτη φάση να ξεκινήσουν τα έργα στη Νέα Ελβετία ένα γήπεδο 8Χ8 και ένα 6Χ6 για τις ομάδες του πέμπτου διαμερίσματος τους πόλης».
Πολλές ομάδες έχουν κάνει τα χαρτιά τους στο μητρώο αλλά και αρκετές δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση. Τι λέτε;
«Πολλές ομάδες είναι απρόθυμες να προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Από την πλευρά μας θα δώσουμε στις ομάδες τις κατευθύνσεις. Κάποια σωματεία έχουν εκκρεμότητα με την εφορία, θέμα με τις καταχωρήσεις στα βιβλία τους των γενικών συνελεύσεων και των διοικητικών συμβουλίων, στον Λαγκαδά υπάρχει θέμα με το γηπεδικό. Πολλά είναι τα προβλήματα».
Τι σημαίνει αυτή η μεγάλη αποχή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;
«Η οικονομία έχει οδηγηθεί σε τεράστια φθορά και μοιραία κάποια άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, επιχειρηματίες είναι λογικό να έχουν ρίξει το βάρος στην επαναφορά των επιχειρήσεων τους. Αυτό θα έχει αποτύπωμα στο χόμπι τους που είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν θα είναι η πρώτη προτεραιότητα του κάθε προέδρου, αλλά θεωρώ ότι το χειρότερο είναι αυτό που έχει να κάνει με τα νεότερα παιδιά τα οποία έχουν απομακρυνθεί από τη λογική του ποδοσφαίρου.
Το μεγάλο στοίχημα είναι τα παιδιά που θα έχουν παραμείνει να παρασύρουν και τους φίλους τους, να ξαναέρθουν στα γήπεδα. Στα παιδικά συζητάμε ξανά να επανέλθουμε στο μοντέλο πρωταθλημάτων ανά διετία καθώς πολλές ομάδες δεν θα μπορούν να συγκροτούν τμήματα αμιγώς κατά έτος, από την έλλειψη ποδοσφαιριστών».