Γιοβάνοβιτς: «Τεράστια πρόκληση με Μαρσέιγ, πρέπει να σκοράρουμε»

Metrosport Team14 Αυγούστου 2023

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στη συνέντευξη Τύπου πριν το δεύτερο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ (15/8, 22:00) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League τόνισε πως πρέπει η ομάδα του να παρουσιαστεί όπως και στον πρώτο αγώνα στη Λεωφόρο για να πάρει την πρόκριση.

Για το δέσιμο της ομάδας κι αν αυτό αρκεί για να ισορροπήσει την κατάσταση με την διαφορά επιπέδου των παικτών των δύο ομάδων«Δεν νομίζω ότι έχουμε πλεονεκτήματα. Είναι μια έμπειρη ομάδα. Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι και αυτό μας δίνει μια δυνατότητα να σκεφτούμε τον τρόπο παιχνιδιού. Με βάση το αποτέλεσμα δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα. Αυριο θέλουμε να επαναλάβουμε ένα εξίσου καλό παιχνίδι. Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση θα πρέπει να σκοράρουμε».

Για το αν μπορεί να επαναλάβει το στυλ παιχνιδιού της Λεωφόρου: «Κάναμε καλό παιχνίδι. Καταφέραμε από την αρχή να είμαστε αυτοί που θα ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού Και αύριο είμαι σίγουρος πως αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Πρέπει η απόδοσή μας να είναι στο μέγιστο δυνατό. Σ' αυτό το ματς θα κριθεί η πρόκριση. Το πλεονέκτημα που έχουμε από το πρώτο παιχνίδι δεν παίζει κάποιο σπουδαίο ρόλο στα παιχνίδια αυτού του επιπέδου. Παίζουμε με μία εξαιρετική ομάδα, όμως, που σίγουρα κι εκείνη θα είναι διαφορετική. Δεν εξαρτώνται όλα από μας στο παιχνίδι».

Για το αν η αυριανή πρόκριση μπορεί να αλλάξει την ομάδα:  «Στον Παναθηναϊκό γυρίζουμε πάντα στο παρελθόν. Και όταν το κάνουμε αυτό αφορά τις ευρωπαϊκές εκείνες νύχτες, που είχες μεγάλες επιτυχίες η ομάδα. Το παιχνίδι με την Μαρσέιγ είναι τεράστια πρόκληση για μας. Καταλάβαμε πως η νίκη με τους Μασσαλούς είχε θετική ανταπόκριση από τους φίλους της ομάδας. Αυτή η ιστορία μας βοηθάει. Δεν είναι εύκολο για μας, γιατί είχε μία περίοδο ο Παναθηναϊκός, που δεν έπαιζε στην Ευρώπη. Η ομάδα όμως πλέον έχει δείξει πως θέλει να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα στα ευρωπαϊκά παιχνίδι απ' όσα σκεφτόταν στην αρχή της χρονιάς».

Για το αν θα επηρεάσει η ατμόσφαιρα αύριο τον Παναθηναϊκό: «Δεν το γνωρίζω. Στο επίπεδο αυτό όλα τα γήπεδα θα είναι κάπως έτσι, όπως το αυριανό. Κι εμείς αν είχαμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε μεγαλύτερο γήπεδο, σίγουρα θα ερχόταν πολύ περισσότερος κόσμος. Είναι κάτι που συνηθίζεις. Σου προκαλεί την αίσθηση πως είσαι μεγάλη ομάδα. Μ' αυτό τον τρόπο σε αναγκάζει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για να ανταποκριθείς σε μία μεγάλη σκηνή. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να συλλέγουμε εμπειρίες και να μάθουμε να ζούμε μ' αυτές. Ταιριάζουν στον Παναθηναϊκό».

Για το αν το αυριανό είναι "το ματς της χρονιάς": «Άλλο ένα. Αυτό είναι που απολαμβάνουμε αυτή τη στιγμή. Σημαίνει πως είμαστε μία ομάδα που έχει στόχους, που θέλει να προχωράει, μία φυσιολογική εξέλιξη για μία ομάδα που κουβαλάει τέτοιο όνομα. Είναι κάτι που σου δίνει ζωή και είναι βαθιά συνδεδεμένο με το DNA του Παναθηναϊκού».

Για το τακτικό του πλάνο για το αυριανό παιχνίδι: «Με ομάδες που είναι στο επίπεδο της Μαρσέιγ, δηλαδή αρκετά ποιοτικές, η ποιότητά τους αυτή γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο όταν έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα εμείς πρέπει να είμαστε aggresive, να είμαστε compact και απειλητικοί για τον αντίπαλο. Είναι ένας τρόπος να εμποδίσεις τον αντίπαλο. Όταν αισθάνεται απειλή, δεν παίζει τόσο ελεύθερα. Η Μαρσέιγ θα είναι αύριο τελείως διαφορετική. Και είναι φυσιολογικό. Κρίνεται μία πρόκριση και παίζει στην έδρα της. Εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι για να αποφύγουμε δύσκολες καταστάσεις για μας».

Για την αλλαγή που έγινε στην δεξιά πλευρά της ομάδας και την απόδοση που είχε: «Τα στατιστικά δεν δίνουν πάντα την μεγάλη εικόνα. Το τελευταίο μισάωρο παίζαμε με παίκτη παραπάνω και ήταν φυσιολογικό να αυξηθεί η κατοχή μας. Την μπάλα την θέλανε στα πόδια μας για να μπορούμε να ελέγχουμε το παιχνίδι. Στην Ελλάδα πολλές φορές κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Πάντα θεωρούσα πως έχουμε καλό ρόστερ. Πάντα περιμένουμε το μάξιμουμ απ' όλους τους παίκτες. Δεν είναι εύκολο να πετυχαίνουν πάντα αυτό. Είμαι χαρούμενος μαζί τους. Πιστεύω πως όποιος παίζει πάντα κάνει το καλύτερο που μπορεί εκείνη τη μέρα. Γενικώς τα τελευταία δύο χρόνια οι στόχοι που έχουμε δείχνουν πως έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Πιεζόμαστε αρκετά. Άλλες φορές αυτό λειτουργεί θετικά άλλες φορές όχι. Έχω ποδοσφαιριστές που προσπαθούν πάρα πολύ. Αυτοί είναι οι εκφραστές για ότι προσέφερα τα τελευταία δύο χρόνια».

Βιλένα: «Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα κι έτσι πρέπει να αγωνιστεί»

Ο Τόνι Βιλένα εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου λέγοντας πως η αυριανή αναμέτρηση θα είναι διαφορετική και πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να αγωνιστεί ως μία ομάδα ανάλογη του επιπέδου του.

Για το κίνητρό του για το αυριανό ματς: «Κατ' αρχήν αύριο είναι ένα νέο παιχνίδι. Θα το δούμε σαν ένα τελικό».

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να προκριθεί: «Άλλο παιχνίδι, άλλη ατμόσφαιρα, είναι αυτό που έλεγα πριν. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα κι έτσι πρέπει να αγωνιστεί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.