Εθνική ομάδα-Γιοβάνοβιτς: «Μεγάλη η απώλεια του Φώτη»

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2024

Συνέντευξη Τύπου ενόψει των αγώνων με Αγγλία και Ιρλανδία παραχώρησε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ένα μεγάλο ματς κόντρα στην Αγγλία και μία εντός έδρας μάχη εναντίον της Ιρλανδίας δίνει η Ελλάδα την Πέμπτη και την Κυριακή αντίστοιχα (10 & 13/10). Εν όψει των αναμετρήσεων, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και στάθηκε στην πρώτη, λέγοντας πως η ομάδα του μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα με τα «τρία λιοντάρια». Παράλληλα αναφορά έκανε και στον Φώτη Ιωαννίδη, αλλά και στο μέγεθος του αντιπάλου.

  • Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς:

Για το παιχνίδι: «Όπως είναι το πρόγραμμα δεν έχουμε ιδιαίτερη επιλογή για την προετοιμασία. Κάποιες αναλύσεις θα κάνουμε. Οι απαιτήσεις που έχουμε είναι αυτές που ουσιαστικά θα παίξουν ρόλο. Παίζουμε με μια από τις τοπ ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

Για το αν υπάρχει έξτρα κίνητρο λόγω Αγγλίας: «Δεν το αντιμετωπίζουμε σαν ένα απλό παιχνίδι. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες και βρίσκεται κάθε φορά σε μεγάλες διοργανώσεις. Είναι το φαβορί και αποτελεί το πιο δύσκολο μας ματς. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας».

Για τα μεγάλα ματς: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο. Έχει μεγάλη σημασία για την εξέλιξη του γκρουπ γιατί είμαστε και οι δύο πρώτοι. Πιστεύω μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».

Για την απουσία του Φώτη Ιωαννίδη: «Έχουμε τα δύο παιδιά, τον Παυλίδη και τον Δουβίκα. Σίγουρα, η απώλεια του Φώτη είναι μεγάλη. Τα γκολ του έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη των προηγούμενων παιχνιδιών. Του ευχόμαστε να επιστρέψει στα γήπεδα. Εγώ πιστεύω ότι και Παυλίδης και Δουβίκας παίζουν σε υψηλό επίπεδο».

Για τους περίπου 4.000 φίλους της ομάδας που θα βρίσκονται εκεί: «Δεν μου είναι περίεργο, οι Έλληνες είναι παντού. Αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε αντάξιοι και να μην τους απογοητεύσουμε».

Για το τι θεωρεί ότι χρειάζεται βελτίωση: «Είναι λογικό όταν είναι καινούργιος προπονητής να αλλάζουν οι απαιτήσεις. Υπήρχαν πράγματα που ήταν καλά στα προηγούμενα ματς. Εγώ περιμένω να υπάρχει μόνιμα μία βελτίωση. Δεν έχουμε πολυτέλεια χρόνου για να φτιάξουμε πράγματα στην προπόνηση. Το επίπεδο είναι υψηλό και μπορούμε να κάνουμε πράγματα μέσα από αναλύσεις και ματς».

Για τα νέα παιδιά: «Σίγουρα έχουμε αρκετά παιδιά. Ο Ζαφείρης ή τα μικρά παιδιά του Ολυμπιακού. Χαίρομαι που πρωταγωνιστούν και μπράβο στον προπονητή του Ολυμπιακού που τους έδωσε την ευκαιρία. Εκείνο που πρέπει να ξέρουν είναι ότι αυτές οι ευκαιρίες δεν είναι εύκολες. Πρέπει να συνεχίσουν να δικαιώνουν τον προπονητή τους. Είναι κάτι θετικό για το ποδόσφαιρο να υπάρχουν νέα παιδιά.

Για την απουσία του Κέιν: «Αν δείτε το ρόστερ της Αγγλίας δεν νομίζω να αγχώνεται ο προπονητής τους».

Για το δικό του ρόστερ και αν σκοπεύει να κάνει αλλαγή: «Δεν θα κάνουμε κάποια αλλαγή στο ρόστερ. Έχουμε τους Παυλίδη και Δουβίκα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.