Αποκάλυψη του Κούδα για Κρόιφ: «Γιατί δεν πας σε μεγάλη ομάδα;»-«Για μένα μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2024

Είδωλο, αριστοτέχνης της «στρογγυλής θεάς», αλλά και μύθος είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς για να αναφερθεί στον «Μεγαλέξανδρο» Γιώργο Κούδα.

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, που συνέδεσε το όνομά του με τον ΠΑΟΚ, μίλησε στο «Football Idols by Stoiximan», ανοίγοντας το κουτί των αναμνήσεων για την ποδοσφαιρική Ελλάδα των '70s, τον «Δικέφαλο», αλλά και το star quality που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής.

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου αφηγείται την ζωή του από τα 12 όταν «έσπασε» την υπογραφή του σε δελτίο στον Δικέφαλο και... «πιάστηκε το πουλάκι», μέχρι και το φινάλε της ποδοσφαιρικής και παραγοντικής καριέρας του, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην σχέση του με δύο πρόσωπα, τον Γιόχαν Κρόιφ και την Μαρινέλλα.

Μάλιστα, ο βετεράνος άσος, αποκαλύπτει διαλόγους που είχε τότε με τον αείμνηστο «Ιπτάμενο Ολλανδό», καθώς και ένα συγκινητικό περιστατικό όταν ο Κρόφι έφυγε από την ζωή.

«Ποτέ δεν ήμουν σταρ, ήμουν πάντα αυτή η προσγειωμένη προσωπικότητα που δεν ξέφυγε ποτέ.

Όταν συμμετέχεις σε ένα ομαδικό άθλημα, άντε μπες να παίξεις μόνος σου. Πρέπει να το μοιράζεσαι όλο αυτό με τους συμπαίκτες σου», σημείωσε αρχικά ο Γιώργος Κούδας.

«Όταν πήγαινα στο συντριβάνι...»

Ενθυμούμενος τις πρώτες του επαφές με τον κόσμο της «στρογγυλής θεάς», μίλησε για τα μέσα της δεκαετίας του 1950, όταν συνήθιζε άρχισε να πηγαίνει στο γήπεδο, στο οποίο αργότερα θα μεγαλουργούσε.

«Μου είπαν στα 12, "βάλε μια υπογραφούλα" και με το που υπέγραψα το δελτίο ήμουν στον ΠΑΟΚ.

Ήταν ωραίες εποχές, δημιουργικές. Εκείνη η γενιά που με αγκάλιασε, έρχονταν να δει η μεγάλη ομάδα εμάς και μου "έλεγαν δώσε και σε κανέναν άλλον την μπάλα», είπε.

«Είχα δυο οικογένειες»

Μιλώντας για τις δυο οικογένειες που είχε, ο «Μεγαλέξανδρος» αποκάλυψε:

«Ήταν η φυσική μου οικογένεια και η άλλη, 12 χρονών, με πολλούς πατεράδες. Υπήρξαν εκείνες τις εποχές παράγοντες που ήταν άνθρωποι που με συμβούλευαν.

Ήμουν δουλευταράς, πήγαινα νυχτερινό σχολείο, δούλευα και πήγαινα και στην προπόνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως αποκάλυψε μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ και Άγιαξ, μετέβησαν με τον μεγάλο Γιόχαν Κρόιφ στο Electra Palace, όπου λάμβανε χώρα η καθιερωμένη δεξίωση, με τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» να επιδιώκει να μιλήσουν.

«Μου είπε "είσαι πολύ καλός παίκτης, γιατί δεν πας σε μια μεγάλη ομάδα" κι εγώ του είπα ότι για 'μένα μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ.

Μετά από δυο χρόνια, πήγε στην Μπαρτσελόνα και παίζουμε μαζί με Μπαρτσελόνα. Στα διαλείμματα από το ποδόσφαιρο ξανά είχαμε συζητήσεις και γίναμε οι καλύτεροι φίλοι, όσο μπορούσαμε, γιατί κι αυτός ήταν ένας παίκτης που σε ενέπνεε με τον αέρα εκείνον, τον καλπασμό που είχε και έλεγες "άραγε εγώ μπορώ να τα κάνω;"

Μου είπε ότι "θα κάνω πρόταση να έρθεις στην Μπαρτσελόνα". Και του λέω "να έρθω στην Μπαρτσελόνα και να κάθομαι στον πάγκο, αν τραυματιστώ κτλ". Όχι... Δεν ξέρω εάν έκανα λάθος, επειδή ήμουν τόσο δεμένος με αυτήν την ομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Γιώργος Κούδας επεσήμανε ότι ο πεθερός του Κρόιφ ήταν μάνατζερ, ο οποίος του πρότεινε να τον έχει κοντά του για να τον «κλείσει» στην Εσπανιόλ.

«Του είπα ότι εγώ δεν παίζω για τα χρήματα, αλλά γιατί το αγαπάω αυτό που κάνω. Λέω "άσε καλύτερα". Αλλά εκείνο που με συγκίνησε ήταν, όταν ήμουν σύμβουλος του κ. Σαββίδη ήταν όταν "έφυγε" ο Γιόχαν [...] που έμαθα ότι ο γιος του μου έχει την ίδια φωτογραφία που είχαν κι εγώ. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος», σημείωσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.