Γιώργος Καραϊβάζ: Τρία χρόνια από τη μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου

Metrosport Team09 Απριλίου 2024

Ήταν μεσημέρι της 9ης Απριλίου του 2023, όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ άφηνε την τελευταία του πνοή έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έχοντας δεχθεί αλλεπάλληλα θανατηφόρα πυρά.

Ο μάχιμος δημοσιογράφος επέστρεφε στο σπίτι του από το στούντιο του STAR, όπου και εργαζόταν, όταν, την ώρα που πάρκαρε το όχημά του περί τα 20 μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας όπου έμενε, δέχθηκε τουλάχιστον δέκα πυροβολισμούς, που απέβησαν μοιραίοι για τη ζωή του.

Από την πρώτη στιγμή, οι αναφορές έκαναν λόγο για στυγνή δολοφονία που σχετίζεται με το οργανωμένο έγκλημα, το οποίο διερευνούσε ο γνωστός δημοσιογράφος, με τον φάκελο που σχηματίστηκε αμέσως μετά την εκτέλεσή του, να περιλαμβάνει αναφορές για τον ρόλο του στην αστυνομική έρευνα αλλά και δυσμενή σχόλια γνωστών ποινικών γι’ αυτή την “παρέμβαση” του.

Όπως ήταν φυσικό, η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, του ανθρώπου που το κοινό παρακολουθούσε καθημερινά μέσα από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του, σόκαρε το πανελλήνιο, αν και θεωρείτο «κοινό» έγκλημα για τους ανθρώπους της νύχτας.

Πριν από έναν χρόνο, οι Αρχές εντόπισαν και ταυτοποίησαν τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δημοσιογράφου, περνώντας τους χειροπέδες. Ο λόγος για δυο άνδρες 41 και 49 ετών, έναν body-builder που κατηγορήθηκε, το 2015, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και τον αδελφό του, γνωστό των Αρχών για παλαιότερη υπόθεση ληστείας με δυο άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, αυτό που «πρόδωσε» τους δυο δράστες είναι το δρομολόγιο διαφυγής του μαύρου σκούτερ από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς από την εξέταση των βίντεο διαπιστώθηκε πλευρικά της μηχανής κινούνταν ένα λευκό βαν, που ανήκει σε εταιρεία ιδιοκτησίας της συντρόφου ενός εκ των δυο συλληφθέντων.

Μάλιστα, οι Αρχές διαπίστωσαν ότι το εν λόγω βαν και σκούτερ βρίσκονταν στο σημείο της εκτέλεσης μια μέρα πριν την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, κατά πάσα πιθανότητα για την κατόπτευση του χώρου.

Κατά την ΕΛΑΣ, αμφότεροι οι συλληφθέντες θεωρούνται μέλη της λεγόμενης Greek Mafia, που έχουν ποινικό παρελθόν, κυρίως για συμμετοχή σε ληστείες. Ο ένας, μάλιστα, ανήκε σε ομάδα εκβιαστών, ενώ και οι δυο συνελήφθησαν βάση ενταλμάτων του ανακριτή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Εκτός από τους δυο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, στη δικογραφία γίνεται λόγος για τρία ακόμα άτομα, έναν 54χρονο έγκλειστο των φυλακών που θεωρείται από τα ανερχόμενα ονόματα της επονομαζόμενης Greek Mafia, που είναι γνωστός με τα παρατσούκλια «θαμνάκιας», «μεγάλος» ή «τρελός», ο οποίος δέχθηκε απόπειρα δολοφονίας στα νότια προάστια και είχε γλιτώσει παρότι τραυματίστηκε.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για έναν 54χρονο, φερόμενο ως οδηγό του βαν, που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση και έναν 51χρονο «βοηθό», ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι και κατέχει νόμιμη άδεια κυκλοφορίας.

«Ο πόνος γίνεται μόνιμος»

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό», τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, η Στάθα Καραϊβάζ τόνισε ότι δεν σταμάτησε ούτε μία ημέρα να παλεύει ώστε να μην ξεχαστεί η δολοφονία και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη.

«Εγώ από την πρώτη στιγμή, δεν με αγγίζει το θέμα το ποιος το έκανε… Το γιατί το έκανε είμαι πεπεισμένη ότι το έκανε λόγω της ιδιότητας του Γιώργου, λόγω όσων έγραφε και όσων έλεγε. Οι Αρχές διετέλεσαν το έργο τους και τώρα οι άνθρωποι που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στα δικαστήρια και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν όντως φταίνε ή όχι.

Το έγκλημα αυτό θα πρέπει να κατοχυρωθεί επίσημα ως έγκλημα κατά της ιδιότητας του Γιώργου. Η ουσία είναι να αποδεχθεί το κράτος για ποιον λόγο τον σκότωσαν.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να βιοπορίζεται κάποιος με αυτόν τον τρόπο. [...] Ο πόνος γίνεται μόνιμος μετά από ένα τέτοιο περιστατικό. Πολλές φορές νομίζω ότι δεν είμαι ποτέ χαρούμενη. Η έλλειψη ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα σαν τον Γιώργο, δεν αναπληρώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.