Γιώργος Χαραλαμπόγλου: Μετά το Youth League και τον Ολυμπιακό πήγε... Ουτρέχτη

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2024

Από τη Θεσσαλονίκη έχουν περάσει κατά καιρούς πολλοί ποδοσφαιριστές, που πήραν μεταγραφή σε ομάδες γνωστές του εξωτερικού και μάλιστα σε νεαρή ηλικία

Ένας από αυτούς, είναι ο Γιώργος Χαραλαμπόγλου, που ξεκίνησε από τη Νίκη Ευκαρπίας και συνδέθηκε με τον προπονητή Μάκη Κατσαβάκη, που, όπως μας εξομολογείται, είναι σαν πατέρας του, καθώς βελτιώθηκε με την ατομική δουλειά. Έπειτα από πολλά δοκιμαστικά και πολλές ομάδες, να θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, επέλεξε μαζί με τον ατζέντη του, τη Φιορεντίνα. 

Συνέντευξη: Χρήστος Περδίκης

Έπειτα, από έναν χρόνο στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά, εδραιώθηκε πολύ γρήγορα στην ομάδα, κάτω των 19 ετών. Μέσα σε λίγο καιρό μπόρεσε να δείξει το πραγματικό ταλέντο του στο σκοράρισμα και σε δύο χρόνια πέτυχε με τον αξιοσημείωτο αριθμό των 28 γκολ σε 38 εμφανίσεις. Αυτό το επίτευγμα τον έκανε και πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, κάτω των 19 ετών, κατακτώντας με την ομάδα του, το αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, λόγω ενός προβλήματος με τους κανονισμούς της UEFA, που δεν επιτρέπει σε γηγενείς παίκτες να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αν δεν έχουν συμπληρώσει δύο χρόνια σε σύλλογο της χώρας καταγωγής τους, δεν κατάφερε να αγωνιστεί με την ομάδα του Ολυμπιακού, που κατέκτησε το Younth League του 2024, πέρυσι, αποκλείοντας ομάδες, όπως η Μίλαν και η Μπάγερν Μονάχου, άλλα ούτε και να παίξει στο Μαρακανά της Βραζιλίας, το φετινό καλοκαίρι. 

 Η συμβολή του στην ομάδα, παρόλο που δεν σήκωσε το ευρωπαϊκό τρόπαιο ήταν σημαντική και πολύ ουσιαστική. Αυτός ήταν ο λόγος, που η Ουτρέχτη και άλλες ομάδες, τον παρακολουθούσαν, από την περασμένη άνοιξη.

Πράγματι, μετά από δύο χρόνια στον Πειραιά και πολλά γκολ και εμπειρίες, αποφάσισε το καλοκαίρι του 2024 να ξενιτευτεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αυτήν τη φορά για την ολλανδική Ουτρέχτη. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι, πολλοί είναι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που έχουν πάει σε ομάδες της Ολλανδίας τα τελευταία χρόνια μεταξύ άλλων ο Χρήστος Τζόλης και Βαγγέλης Παυλίδης και κάνανε καριέρα στη συνέχεια. Αυτόν τον δρόμο θέλει να ακολουθήσει και ο ίδιος, όντας πολύ μικρός σε ηλικία μόλις 19 ετών!

Ο Γίωργος Χαραλαμπόγλου, μίλησε στο Metrosport.gr για την περσινή ομάδα του Ολυμπιακού κάτω των 19 ετών, που τα κατέκτησε όλα, την απόφαση του να μεταγραφεί στην Ουτρέχτη αλλά και τον προπονητή, που δεν τον ξεχνάει ποτέ, καθώς τον ανάδειξε ως ποδοσφαιριστή, Μάκη Κατσαβάκη.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

«Όταν ήμουν μικρός είχαν έρθει ιταλικές ομάδες, για δοκιμαστικά στη Θεσσαλονίκη. Είχα μιλήσει και με τον ατζέντη μου και αποφασίσαμε να πάμε. Τα δοκιμαστικά ήταν ανοικτά και μπορούσε ο καθένας να συμμετάσχει. Με είδαν πολλές ομάδες και πάλι μετά από συζήτηση με τον ατζέντη μου αποφασίσαμε να πάμε στην Φιορεντίνα. Πράγματι, πήγα στην Ιταλία, πέρασα τα δοκιμαστικά και υπέγραψα στην ομάδα».


Ποια είναι η σχέση σου με τον Μάκη Κατσαβάκη; 

«Ο κύριος Μάκης με παρακολουθούσε από μικρός. Ερχόταν στις ακαδημίες της Άρσεναλ στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήξερε τον υπεύθυνο και με έβλεπε να παίζω. Τότε ήμουν 11 ετών. Ξεκίνησα και εγώ να κάνω ατομικές προπονήσεις στη σχολή του και να αγωνίζομαι παράλληλα στη Νίκη Ευκαρπίας με την ανδρική ομάδα, αφού έκλεισαν οι ακαδημίες της Άρσεναλ. Αυτή ήταν και η συμφωνία. Μετά τους αγώνες, ξανακάναμε ατομικές προπονήσεις σε ποιοτικά κομμάτια, όπως το σουτ. Τον έχω, σαν πατέρα μου, αφού μου έδειξε τον δρόμο και, όταν έρχομαι Θεσσαλονίκη, και βρίσκω χρόνο τον επισκέπτομαι για ατομικές προπονήσεις. Έχει βοηθήσει πολλά παιδιά να βελτιωθούν στο ποδόσφαιρο, όπως και εμένα».

Με τον Μάκη Κατσαβάκη το 2022

Με τη φανέλα της Φιορεντίνα το 2021

Ποια η εμπειρία σου από τα δύο χρόνια στον Ολυμπιακό; 

«Πέρασα πολύ όμορφες στιγμές στον Ολυμπιακό. Καταφέραμε, μετά από 7 χρόνια να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα κάτω τον 19 ετών, το 2023. Ήταν δύο πολύ πετυχημένες σεζόν για την ομάδα. Ακόμα, δεν έχω ξεχάσει στον τελευταίο αγώνα στον Βόλο, πριν την έναρξη ο προπονητής, Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, αντί να μας δείξει τα τακτικά κομμάτια του παιχνιδιού, για το πως θα αγωνιστούμε, διάβασε την τελευταία ομάδα του Ολυμπιακού, που κατέκτησε το αντίστοιχο πρωτάθλημα. Μεταξύ άλλων είχε μέσα τα ονόματα του Τσιμίκα και του Ρέτσου. Σε δύο χρονιές πήραμε δυο πρωταθλήματα(2023,2024). Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα και δεθήκαμε πάρα πολύ γρήγορα».

Πιστεύεις ότι η περσινή ομάδα του Ολυμπιακού, που κατέκτησε του Younth League, ακόμα και χωρίς εσένα έφτασε δίκαια τόσο ψηλά; 

«Ήταν το πικ αυτήν της ομάδας το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ήμασταν μια πολύ καλή ομάδα, και μπορεί να μην έπαιζα στην Ευρώπη αλλά βοηθούσα την ομάδα στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ωστόσο, το κράτησα το τρόπαιο του Younth league, στη φιέστα, που πραγματοποιήσαμε μαζί με το πρωτάθλημα πέρυσι».

Πότε αποφάσισες να πας στην Ουτρέχτη; 

«Με παρακολουθούσε από πέρυσι την άνοιξη αλλά εγώ είχα το μυαλό μου μόνο στον Ολυμπιακό και πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Δεν σκεφτόμουν να φύγω τότε. Το φετινό καλοκαίρι επισημοποιήθηκε αυτή η επιθυμία της Ουτρέχτης. Έκανα και βιντεοκλήση με την ομάδα και μετακόμισα για την Ολλανδία το φετινό καλοκαίρι».

Ουτρέχτη ή Φλωρεντία; 

«Μου αρέσουν και οι δύο πόλεις πολύ και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Οι Ιταλοί μοιάζουν με τους Έλληνες, στη νοοτροπία, ενώ στην Ουτρέχτη κυριαρχεί περισσότερο η οργάνωση, το πράσινο και η καθαριότητα στην πόλη. Είναι πραγματικά δυο πολύ όμορφες πόλεις».

Έχεις επικοινωνία με συμπαίκτες σου από την Ελλάδα και φίλους; 

«Ναι, έχω κρατήσει επαφές με πολλούς συμπαίκτες, όπως ο Κουστίδης και ο Κουτσογούλας, από τον Ολυμπιακό. Μιλάμε, μάλιστα πολύ συχνά και με βιντεοκλήση με αυτά τα παιδιά, λέγοντας τα νέα μας. Όταν έρχομαι Θεσσαλονίκη, πάντα βρίσκομαι με τους φίλους μου από τον Εύοσμο, καθώς λείπω αρκετά χρόνια και δεν τους βλέπω συχνά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.