Γιόνας Κόλκα: «Το επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι ανώτερο από της Ελσίνκι, πρέπει να είναι προσεκτικός»

Metrosport Team19 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιόνας Κόλκα, και μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι, αποκάλυψε πως μένει στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια, σχολίασε το επίπεδο της ομάδας της χώρας του κάνοντας αναφορά στο ανώτερο επίπεδο του Δικεφάλου.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα, έχω πολλούς φίλους εκεί και πολλά ευχάριστα να θυμάμαι εκτός από τον Παναθηναϊκό. Μένω στην Ολλανδία λόγω της συζύγου μου και είμαι προπονητής ακαδημιών στην PSV. Προσπαθώ να παρακολουθώ τι γίνεται στην Ελλάδα, αλλά είναι δύσκολο να δω τα παιχνίδια. Μου αρέσει η πρόοδος που έδειξε ο Παναθηναϊκός πέρυσι, ευελπιστώ να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα τη φετινή χρονιά» τόνισε αρχικά.

Για το ματς Ελσίνκι-ΠΑΟΚ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε καλύτερο επίπεδο από το φινλανδικό, ίσως στις εθνικές ομάδες δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά. Φυσικά η Ελσίνκι είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη Φινλανδία, αλλά το επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι ανώτερο. Όλα ξεκινούν από το μηδέν, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι έτοιμος και προσεκτικός αν θέλει να πάρει αποτέλεσμα εκεί. Οι φινλανδικές ομάδες είναι καλύτερες εντός έδρας, αλλά παίζει ρόλο και πως θα ξεκινήσει κάποιος. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ μπορεί να καθορίσει τους όρους του παιχνιδιού, μπορεί να έχει ένα καλό απόγευμα. Η Αϊντραχτ και ο ΠΑΟΚ είναι οι δύο ομάδες που είναι τα φαβορί του ομίλου. H Ελσίνκι έχει παίκτες που έπαιζαν παλιά στην Εθνική, ο τεχνικός Κορκεακούνας παίζει επιθετικά αλλά δεν νομίζω πως θα το κάνει κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Για τον ποδοσφαιριστή που του έκανε εντύπωση όταν ήταν στην Ελλάδα: «Ο Ολισαντέμπε ήταν πολύ δυνατός και γρήγορος, μου άρεσε πολύ ο Κωνσταντίνου ήταν πολύ καλός με το κεφάλι και με τα πόδια, αλλά ήταν λίγο τεμπέλης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.