Γιαχία Σινουάρ: Το Ισραήλ επιβεβαιώνει τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2024

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε, όπως μετέδωσαν διεθνή πρακτορεία. 

 Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ, Ισραέλ Κατς, είπε σε δήλωσή του: «Ο δολοφόνος Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη σφαγή και τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου, σκοτώθηκε σήμερα από στρατιώτες του IDF».

Οι Times of Israel αναφέρουν πως ο Κατς ανακοίνωσε τον θάνατο του Σινουάρ σε μήνυμα που έστειλε σε δεκάδες υπουργούς Εξωτερικών σε όλο τον κόσμο. 

 Λέει ότι αυτό τον καθιστά τον πρώτο Ισραηλινό αξιωματούχο που επιβεβαιώνει τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, παρά το γεγονός ότι η ταυτοποίηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. 

 Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Κατς έγραψε στο μήνυμά του: «Αυτό είναι ένα μεγάλο στρατιωτικό και ηθικό επίτευγμα για το Ισραήλ και μια νίκη για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο ενάντια στον κακό άξονα του ριζοσπαστικού Ισλάμ με επικεφαλής το Ιράν». 

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κατς δήλωσε ότι η δολοφονία «δημιουργεί μια δυνατότητα» για την άμεση απελευθέρωση των ομήρων και για τη δημιουργία μιας Γάζας χωρίς τον έλεγχο της Χαμάς και του Ιράν

 «Το Ισραήλ χρειάζεται την υποστήριξη και τη βοήθειά σας τώρα περισσότερο από ποτέ για να προωθήσουμε από κοινού αυτούς τους σημαντικούς στόχους», είπε.

Η ανακοίνωση των IDF

 Οι IDF επιβεβαιώνουν ότι σκότωσαν τον Σινουάρ στη νότια Γάζα Επίσης, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκότωσε τον Σινουάρ σε επιχείρηση στη νότια Γάζα σήμερα.

 «Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης του πτώματος, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Γιαχία Σινουάρ εξοντώθηκε», ανακοίνωσαν οι IDF. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.