Γιατροί και Νοσοκόμοι-Πανελλαδική 24ωρη απεργία: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Metrosport Team17 Οκτωβρίου 2024

Οι υγειονομικοί σε όλη τη χώρα απεργούν ζητώντας την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. Γιατροί και νοσοκόμοι προχωρούν σε 24ώρη πανελλαδική απεργία...

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών) αναφέρει πως με την απεργία διεκδικεί ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινα ωράρια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό.


Οι γιατροί προχώρησαν και συμβολική κατάληψη του υπουργείο Υγείας. Ο Γιάννης Γαλανόπουλος, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΟΕΝΓΕ, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κινητοποίηση.

«Θέλουμε να ακουστούν πολύ δυνατά τα αιτήματά μας. Διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς, μαζικές προσλήψεις, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας. Έχουμε συγκέντρωση στις 9 η ώρα.

Σκοπός είναι να απαντήσουμε στο υπουργείο Υγείας πως είμαστε γιατροί που κάνουμε πολλές ώρες υπερωρία, που μας βγαίνει το λάδι για να προσφέρουμε στους πολίτες και δεν ανεχόμαστε να μας χαρακτηρίζει ο υπουργός ‘συμμορία της μιζέριας’. Συμμορία είναι η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει και έχει τσακίσει το σύστημα Υγείας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.