Γιατί ΠΑΟΚ και Σορετίρε επέλεξαν ο ένας τον άλλον

Κώστας Πετρωτός03 Αυγούστου 2024

Αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση μεταγραφής φέτος στο ελληνικό σκηνικό είναι αυτή του Σόλα Σορετίρε στην οποία προχώρησε ο ΠΑΟΚ. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε στην Τούμπα, έχοντας την ταμπέλα του παίκτη που έχει φορέσει την φανέλα μίας ομάδας όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (έχοντας και πέντε συμμετοχές με την πρώτη ομάδα) και αυτό είναι κάτι ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα.

Πολλά μπορεί να αναλύσει κανείς, ωστόσο, το πραγματικά ενδιαφέρον ζήτημα στην περίπτωση του βραχύσωμου (1.71μ.) μεσοεπιθετικού είναι το «γιατί» της μεταγραφής και από τις δύο πλευρές. Με απλά λόγια, γιατί ο ΠΑΟΚ επέλεξε τον Σορετίρε και γιατί ο νιγηριανής καταγωγής ποδοσφαιριστής προτίμησε να πει το «ναι» στον Δικέφαλο, ενώ είχε στα χέρια του και άλλες προτάσεις, από την Ισπανία, την Αγγλία, την Σαουδική Αραβία, αλλά και την ίδια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, μπήκε στην διαδικασία να δώσει 410.000 ευρώ (τόσο είναι τελικά τα τροφεία που θα πληρώσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) για να αποκτήσει τον νεαρό άσο για δύο βασικούς λόγους:

-Διέκρινε ταλέντο (καλά κοντρόλ και ωραίες κινήσεις μέσα στο γήπεδο), παράλληλα όμως και πολύ καλό μπαγκράουντ στην σωματοδομή και την τακτική παιδεία του παίκτη, απόρροια της δουλειάς που έχει κάνει στους «κόκκινους διαβόλους».

-Συνέλεξε πολύ καλές πληροφορίες για τον χαρακτήρα του παίκτη και την συγκρότησή του ως προσωπικότητα, γι’ αυτό άλλωστε και άνθρωπος της ομάδας, όπως έχει γράψει το metrosport.gr, είχε ταξιδέψει στο Μάντσεστερ δύο φορές, ενώ και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Χρήστος Καρυπίδης, φρόντισε να ανοίξει απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τον Σορετίρε.

Από την άλλη, το στοιχείο που έκανε τον νεαρό παίκτη να επιλέξει τον ΠΑΟΚ και να αφήσει τις άλλες προτάσεις στην άκρη ήταν ότι το πλάνο που ετοίμασε ο Δικέφαλος για εκείνον προβλέπει άμεση παρουσία στην πρώτη ομάδα και ευκαιρίες από την αρχή στο υψηλό ανδρικό επίπεδο. Οι υπόλοιπες προτάσεις, και της Μανγιολυ μέσα σε αυτές, ήταν για αρχική παρουσία στις δεύτερες ομάδες των συλλόγων, κάτι που ο 20χρονος άσος και το περιβάλλον του δεν ήθελαν, καθώς έκριναν ότι ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα της εξέλιξής του δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στο ανδρικό επίπεδο, στον πρωταθλητή Ελλάδας ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.