Γιατί οι αεροπορικές εταιρίες απαγορεύουν στους πιλότους να έχουν γένια;

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2024

Σίγουρα οι επιβάτες των αεροπλάνων έχουν παρατηρήσει πως σε -μεγάλη πλειοψηφία τουλάχιστον- οι πιλότοι των αεροσκαφών δεν έχουν γένια.
Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό; Γιατί ορισμένες αεροπορικές εταιρίες τους απαγορεύουν να αφήνουν μούσι;

Σ’ αυτό το… περίεργο σκηνικό, υπάρχει εξήγηση και λόγος που συμβαίνει. Και είναι λόγος… πολύ απλός. Οι πιλότοι των αεροπλάνων συνήθως δεν έχουν γένια. Πολλές αεροπορικές εταιρίες δεν τους το επιτρέπουν. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Υπάρχει ένας πολύ λογικός, αλλά καθόλου προβλέψιμος λόγος που ισχύει όχι μόνο για τους πιλότους, αλλά και όλων των ανδρών που εργάζονται στις αεροπορικές πτήσεις. Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν καταστήσει σαφές στους υπαλλήλους τους ότι θα πρέπει να μην έχουν τρίχες στην περιοχή του προσώπου τους μιας και αυτό παρεμποδίζει την κατάλληλη πρόσληψη οξυγόνου κατά τη χρήση της ειδικής μάσκας.

Μάλιστα όπως τονίζουν, το μούσι είναι ικανό να εμποδίσει το οξυγόνο όταν χρησιμοποιείται υπό την χρήση της μάσκας, σε στιγμές όπου θα χρειαστεί, ιδιαίτερα για τους πιλότους που έχουν πολύ δυσκολότερο έργο.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο Youtuber, Zack D.Films, στον λογαριασμό του: «Όταν ένας πιλότος φοράει μια μάσκα οξυγόνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σχηματίζει μια σφιχτή σφράγιση γύρω από το πρόσωπο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή της σωστής ποσότητας οξυγόνου.

Αλλά αν ένας πιλότος είχε μούσι, οι τρίχες του προσώπου θα εμπόδιζαν τη σωστή σφράγιση της μάσκας – προκαλώντας διαρροή οξυγόνου και πιθανώς ατυχείς συνέπειες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.