Γιατί ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει δύο ημέρες νωρίτερα στην Σουηδία

Γιώργος Καστάνης04 Αυγούστου 2024

Στα προηγούμενα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, τόσο την τρέχουσα σεζόν (στην Βοσνία) όσο και την προηγούμενη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του, ζητούσαν από την διοίκηση να προγραμματίσει την αναχώρηση των μελών της αποστολής της ομάδας, μία ή μιάμιση ημέρα νωρίτερα από την διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Συνήθως η τελευταία προπόνηση διεξάγονταν στη Θεσσαλονίκη, όπως το ίδιο συνέβαινε και με την συνέντευξη τύπου, του προπονητή και ενός εκ των παικτών. Σε αυτό το παιχνίδι με αντίπαλο την Μάλμε, τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ αναχώρησαν δύο ημέρες νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά συνέπεια θα πραγματοποιήσουν την τελευταία προπόνηση στο γήπεδο της Μάλμε, 24 ώρες πριν από την τέλεση του αγώνα ενώ ο Λουτσέσκου θα μιλήσει στην Σουηδία. Αυτό πρακτικά συμβαίνει, γιατί ο προπονητής επιθυμεί για τους παίκτες του, να προσαρμοστούν στα δεδομένα που επικρατούν στην Σουηδία. Οι κλιματολογικές συνθήκες είναι διαφορετικές. Στην Ελλάδα η μέγιστη θερμοκρασία άγγιξε χθες τους 36 βαθμούς κελσίου. Στο Μάλμε την ώρα του αγώνα, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 19 βαθμούς (μιλάμε για μία διαφορά 17 βαθμών).

Οσους δηλαδή έδειχνε το θερμόμετρο και στην Ολλανδία κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας πριν από μερικές εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να συνηθίσουν οι παίκτες στην μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας και πρακτικά απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παραμονής στην Σουηδία για να ανταποκριθούν. Πρόκειται για μικρές λεπτομέρειες που τις λαμβάνουν υπόψιν οι προπονητές και όσοι εν τέλει, συμμετέχουν στον προγραμματισμό ενός ταξιδιού.

Τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Τετάρτης (7/8) απευθείας με πτήση τσάρτερ. Έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψουν, μετά το τέλος του αγώνα στο Μάλμε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.