Γιατί «ναυάγησε» για φέτος το ημιαυτόματο οφσάιντ

Κυριάκος Θωμαϊδης08 Σεπτεμβρίου 2024

Η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα. Κάπως έτσι λειτούργησε η Λίγκα για το ημιαυτόματο οφσάιντ και την goal-line technology.

Την Πέμπτη, στην επίσημη ιστοσελίδα της, ανακοίνωσε την "ομόφωνη απόφαση" των μελών του συνεταιρισμού για εφαρμογή της τεχνολογικής εξέλιξης του VAR από την αγωνιστική περίοδο 2025-26. Αλήθεια είναι. Και οι 14 ομάδες συμφώνησαν σ' αυτό. Όμως παρέλειψε να αναφερθεί πόσοι και ποιοι ήθελαν τη νέα εφαρμογή από τώρα.

Προδόθηκε από τις δηλώσεις δύο αντιπροέδρων ΠΑΕ. Και μάλιστα "Δικεφάλων". Ο Κυριάκος Κυριάκος (ΠΑΟΚ) και ο Γιώργος Κοσμάς (ΑΕΚ) ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους ότι συμφωνούν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Μάκη Γκαγκάτση και θέλουν το ημιαυτόματο οφσάιντ και την goal-line technology από...χθες!

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της SL1, οι μικρομεσαίες ομάδες ήταν αυτές που εξέφρασαν αντιρρήσεις. Όχι γιατί είναι εναντίον της τεχνολογίας και της διαφάνειας, αλλά γιατί αρνούνται να επωμιστούν το κόστος, το οποίο επρόκειτο να παρακρατηθεί από το ποσοστό του στοιχήματος.

Ποιο είναι το κόστος;

Ούτε εκατό χιλιάρικα για την καθεμία!

Άρα οι ΠΑΕ που νιώθουν (και είναι) λιγότερο ευνοημένες από τη διαιτησία, είναι αυτές ακριβώς αυτές που αρνούνται τη διαφάνεια της τεχνολογίας!

Θα αναρωτηθεί κανείς: Καλά, αφού θα πληρώσουν τα πάντα (και ολόκληρο το VAR και τα υπόλοιπα) την επόμενη σεζόν και κάθε σεζόν από δω και πέρα -καθώς η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά να ξαναβάλει το χέρι στον κρατικό κορβανά- γιατί αντιδρούν έτσι;

Αμ, δε! Στην Ελλάδα ζούμε. Μέχρι το καλοκαίρι του 2025 ποιος ζει, ποιος πεθαίνει. Οι πολιτικοί αλλάζουν απόψεις σαν τα πουκάμισα και θα βρεθεί ένα νέο επιχείρημα για να πληρώσουν πάλι το VAR οι φορολογούμενοι πολίτες.

Έχουν δίκιο να σκέφτονται έτσι οι ΠΑΕ. Το δικαίωμα τους το έδωσε η ασυνέπεια της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.