Γιατί Μαρινάκη; «Το μη χείρον βέλτιστον»;

Metrosport Team28 Ιουνίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ας υποστηρίξουμε ότι ξαφνικά μπαίνει στην ποδοσφαιρική μνήμη μας ένα σφραγισμένο τείχος που μας δημιουργεί κενά όσο αφορά τις δικτατορικές εξουσίες που άσκησαν στο ποδόσφαιρο ο Κόκκαλης και οι πρότεροι πρόεδροι του Ολυμπιακού όπως τα στερημένα ή καλύτερα αρπαγμένα πρωταθλήματα και κύπελλα που απώλεσε η ενίοτε πολύ καλύτερη ομάδα του Δικεφάλου. Κατά συνέπεια ασχολούμαστε από την εποχή που ανέλαβε πρόεδρος του ΠΑΟΚ ο κ. Σαββίδης και έπειτα. 

Από τις 10 Αυγούστου του 2012 , όταν ο πρόεδρος κατέβαλε το χρέος του ΠΑΟΚ υφίστανται 12 χρόνια διοίκησης όπου ο Δικέφαλος πέτυχε πολλά κυρίως την τελευταία εξαετία. Επίσης δεν είναι δυνατό να σβήσουμε από την μνήμη μας τι έγινε όταν ο Μαρινάκης και η ομάδα του Ολυμπιακού θεωρούνταν όχι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός αντίπαλος αλλά ο χειρότερος εξωαγωνιστικός εχθρός μόλις 4-5 χρόνια πριν όταν ο Μαρινάκης μάλλον προέδρευε στο παρασκήνιο για την υπόθεση ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ όπου έκανε το παν προκειμένου να πέσει ο Δικέφαλος. Αρχικά αφαιρέθηκαν βαθμοί και στο τέλος το «πλήρωσε» η σπουδαία Ξάνθη που από τότε εξαφανίστηκε.

Τα τελευταία δύο, περίπου, χρόνια λόγω της έλευσης των ξένων διαιτητών μειώθηκε η δυνατότητα των «προέδρων» της Λίγκα να «ελέγξουν» τους κρίσιμους αγώνες. Βέβαια το var αρκετές φορές αλλοίωνε τις φάσεις αντί να τις ξεκαθαρίσει. Είναι ένα από τα εναπομείναντα όπλα τους. Όσο αφορά την ψηφοφορία δύο είναι τα στοιχεία τα οποία υποστηρίζεται ότι την έκριναν : Οι εκ προτέρων συμμαχίες των ομάδων και η αλλαγή κανονισμού όπου το πρωτάθλημα θα διεκδικούν οι θέσεις από 1 έως 4. Από την πλευρά του ηττημένου Αλαφούζου είχε δοθεί η υπόσχεση ότι τα τηλεοπτικά θα μοιραστούν σε μεγαλύτερο ποσοστό στις μικρότερες ομάδες. 

Φυσικά τα παραπάνω είναι μια απόδοση της κακομοιριάς που υπάρχει στο Ελληνικό πρωτάθλημα αφού οι «μικροί» για να επιβιώσουν επιβάλλεται να είναι στο πλευρό μιας από τις 3-4 ομάδες της κορυφής. Συμπερασματικά είχαμε μια δίπολη σύγκρουση όπου από τη μία έβλεπες ΑΕΚ και ΠΑΟ και από την άλλη Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Το δεύτερο ζευγάρι φαντάζει ως εφιάλτης στο μυαλό του κάθε λογικού παοκτσή. Ναι μεν επιθυμείς να περάσεις ως ομάδα κανόνες που προωθούν κατά την άποψή σου το ποδόσφαιρο και βοηθούν τον σύλλογο αλλά από την άλλα να βγάλεις πρόεδρο τον Μαρινάκη; Αρκετοί αντιτείνουν ότι η ΕΠΟ είναι το μεγάλο ποδοσφαιρικό οπλοστάσιο όπου ο πρόεδρος και οι συνεργαζόμενοι μ’ αυτόν θα επιφέρουν , αν το επιθυμούν, σημαντική βελτίωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όμως οι ελλείψεις και τα ζητήματα- προβλήματα στην Ελλάδα είναι τόσο πολλά που ούτε ο γκουρού της εξουσίας θα μπορούσε να τα καταφέρει. 

Συνοψίζοντας δηλώνουμε ότι δε μας άρεσε το ότι ο ΠΑΟΚ βοήθησε στο να εκλεγεί ο Μαρινάκης. Στις δυο φορές που ήταν στη θέση έστω για μικρό χρονικό διάστημα προωθούσε τα συμφέροντα της ομάδας του ακόμη κι αν αυτά δεν συμβάδιζαν με τους ηθικούς κανόνες του ποδοσφαίρου. Από την άλλη πλευρά αν ο ΠΑΟΚ ψήφιζε λευκό υπήρχε η πιθανότητα να βγει ο «περίεργος» Αλαφούζος με συνοδοιπόρους ΑΕΚ και Άρη που φυσικά δεν θα ήθελαν επ’ ουδενί να ξαναπάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα ή κύπελλο. Συνοψίζοντας βάζουμε στην άκρη αυτήν την ψηφοφορία ελπίζοντας ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη δικαιοσύνη στο πρωτάθλημα και στρεφόμαστε αποκλειστικά στο αγωνιστικό μέλλον του Δικεφάλου. Αναμένουμε να προχωρήσουν οι μεταγραφές διότι παρατηρούμε μια ανησυχητική στασιμότητα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.