Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σπάσετε σπυράκια στο «τρίγωνο του θανάτου»

Metrosport Team18 Σεπτεμβρίου 2024

Μια προσομοίωση επέστησε την προσοχή στους κινδύνους που εγκυμονεί το σπάσιμο σπυριών σε μια συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου σας, γνωστή ως «τρίγωνο του θανάτου».

Καθώς ο καιρός αλλάζει και τα δερματικά προβλήματα, όπως τα σπυράκια, γίνονται πιο συχνά, οι επαγγελματίες υγείας προειδοποιούν κατά του σκαλίσματος των σημείων σε αυτή την ευαίσθητη ζώνη, η οποία εκτείνεται από τη γέφυρα της μύτης μέχρι το άνω χείλος.

Αυτή η περιοχή, που ονομάζεται επίσης ρινο-παρεγκεφαλιδικό τρίγωνο, είναι μια συνηθισμένη περιοχή για την εμφάνιση ακμής, μαύρων στιγμάτων και άλλων δερματικών ατελειών. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες περιοχές του προσώπου, η ζώνη αυτή περιέχει κρίσιμες αρτηρίες και νεύρα που συνδέονται άμεσα με τον εγκέφαλο. Εξαιτίας αυτού, το σπάσιμο σπυριών μπορεί να οδηγήσει σε κάτι περισσότερο από μια μικρή ουλή - μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως λοιμώξεις, απώλεια όρασης, εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμη και θάνατο.

    Μια ιογενής προσομοίωση που αναρτήθηκε στο TikTok έχει γίνει viral, απεικονίζοντας γιατί οι άνθρωποι πρέπει να είναι προσεκτικοί με το σπάσιμο σπυριών σε αυτή την επικίνδυνη ζώνη. Η προσομοίωση εξηγεί πώς το σπάσιμο σπυριών στο συγκεκριμένο τρίγωνο μπορεί να προκαλέσει την είσοδο βακτηρίων στην κυκλοφορία του αίματος. Μόλις εισέλθουν, τα βακτήρια αυτά μπορούν να ταξιδέψουν μέσω των φλεβών σε ένα σύμπλεγμα φλεβών γνωστό ως σπηλαιώδης κόλπος, ο οποίος συνδέεται στενά με τον εγκέφαλο.

    @clevelandclinic When it comes to your health, there’s one triangle you shouldn’t be obtuse about. The danger of popping a pimple on your nose or near your mouth. 👆👃🏼👄 #fyp #dangertriangle #pimplepop #skincare101 #health #skincare #themoreyouknow #healthtips ♬ LIMITS THE SKY - Mpax


    Ο Joshua Zeichner, διευθυντής καλλυντικών και κλινικών ερευνών στο Τμήμα Δερματολογίας του Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, απαρίθμησε τους κινδύνους. Μιλώντας στη HuffPost, ο Zeichner προειδοποίησε ότι το να πειράζετε το δέρμα σας, ειδικά με βρώμικα δάχτυλα ή νύχια, αυξάνει τον κίνδυνο εισαγωγής βακτηρίων στο σώμα σας.

    Ο γιατρός υπογράμμισε περαιτέρω ότι, αν και είναι ασυνήθιστο, τα βακτήρια που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος από αυτή την περιοχή θα μπορούσαν θεωρητικά να εξαπλωθούν στον εγκέφαλο, προκαλώντας μια σοβαρή λοίμωξη που μπορεί να έχει απειλητικές για τη ζωή συνέπειες. Αυτές περιλαμβάνουν ρινικές λοιμώξεις, απώλεια όρασης, εγκεφαλικό επεισόδιο ή ακόμη και θάνατο.

    Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να σπάσετε ένα σπυράκι, ειδικά όταν εμφανίζεται σε αυτό το εμφανές σημείο του προσώπου σας, είναι ασφαλέστερο να το αφήσετε να επουλωθεί με φυσικό τρόπο. Οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση κατάλληλων θεραπειών περιποίησης του δέρματος, όπως κρέμες ακμής.

    Πηγή: gazzetta

    Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

    Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

    Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

    Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

    Προτείνουμε
    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.