Γιατί δεν πέτυχε το πλάνο Λουτσέσκου στο clasico

Κώστας Πετρωτός09 Ιανουαρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ παίζει κατά γενική ομολογία το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο και αυτό γιατί έχει καταφέρει στο παιχνίδι του να βγάζει πολλούς συνδυασμούς. 

Αυτό προϋποθέτει καλή ομαδική λειτουργία που στηρίζεται στον ρυθμό που μπορεί και πιάνει στην διάρκεια ενός αγώνα η ομάδα του Λουτσέσκου. Στο «Κλ. Βικελίδης» δεν συνέβη αυτό και αν κανείς ρίξει μία πιο αναλυτική ματιά στις επιλογές ενδεκάδας που έκανε ο Ρουμάνος τεχνικός θα αντιληφθεί και το γιατί. Από τους έντεκα που ο 54χρονος τεχνικός χρησιμοποίησε, υπήρχαν τρεις παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί καθόλου μετά από 1-4 στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα, οι Κουλιεράκης, Κεντζιόρα και Βιεϊρίνια δεν είχαν πάρει καθόλου αγωνιστικό ρυθμό από τις 17 Δεκεμβρίου όταν και έγινε το παιχνίδι και αυτό προφανώς επηρέασε στην απόδοσή τους κόντρα στον Αρη.

Και δεν είναι οι μόνοι που δεν είχαν αγωνιστικό ρυθμό. Ο Τάισον είχε αγωνιστεί στο ματς με την Ελσίνκι στην Τούμπα, στις 14 του προηγούμενου μήνα, μετά λόγω μικροενοχλήσεων προστατεύτηκε και τελικά πήρε περίπου μισή ώρα αγώνα στο ματς με τον ΟΦΗ ως αλλαγή, Παράλληλα ελάχιστο χρόνο συμμετοχής μετά τις γιορτές είχαν πάρει και οι Μεϊτέ, Οζντόεφ που αγωνίστηκαν ως αλλαγή κόντρα στον ΟΦΗ.

Με την μισή ενδεκάδα να ψάχνει να βρει τα πατήματά της, ήταν μάλλον λογικό ο ΠΑΟΚ να πρέπει να φτάσει μέχρι τα μέσα του δευτέρου μέρους για να αρχίσει να απειλεί.

Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ομάδα ρυθμού και όταν δεν τον έχει είναι πρόβλημα. Προφανώς αν το ίδιο ροτέσιον ο ΠΑΟΚ το έκανε έχοντας και έναν αγώνα πριν το ματς με τον ΟΦΗ, τότε θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Ας κρατήσει το πάθημα για να το χρησιμοποιήσει ως μάθημα μελλοντικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.