«Γιάννης Αντετοκούνμπο» το γήπεδο μπάσκετ στο ελληνικό σχολείο του Αγ. Νικολάου στην Γκάνα

Metrosport Team11 Μαΐου 2024

Γήπεδο μπάσκετ που θα φέρει το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο υλοποιεί με μέριμνά της η Ελληνική Κυβέρνηση στην Γκάνα. Το γήπεδο θα βρίσκεται στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην Τέμα της Γκάνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο Χ υπογράμμισε:

«Υλοποιείται στην Γκάνα η κατασκευή του γηπέδου καλαθοσφαίρισης «Γιάννης Αντετοκούνμπο» στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην Τέμα, με μέριμνα της κυβέρνησης της Ελλάδας, όπως είχα ανακοινώσει κατά την επίσκεψή μου στη χώρα στις 12/1/2023.

Θα είναι μεγάλη μου χαρά, όταν επισκεφθώ και πάλι την Γκάνα, να δω παιδιά να παίζουν μπάσκετ στο γήπεδο αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας είχε επισκεφθεί ξανά το ελληνικό σχολείο στην Τέμα στις 5 Δεκεμβρίου 2023 οπότε είχε υποσχεθεί:

«Θα δώσουμε τα υπόλοιπα χρήματα για να τελειώσει το γήπεδο «Γιάννης Αντετοκούνμπο», ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν μπάσκετ και μετά θα φτιάξουμε και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου».

Ήταν μαζί του δυο βετεράνοι Γκανέζοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα, οι Πίτερ Οφορίκουε και Κόφι Αμπονσά, «οι οποίοι θα βοηθήσουν τα παιδιά αυτά να μάθουν ποδόσφαιρο και να δημιουργήσουν δύο πολύ καλές ομάδες, μία στο μπάσκετ και μία στο ποδόσφαιρο» είχε αναφέρει σχετικά, ευχαριστώντας «τον Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο» και το Ίδρυμά του, τον Βαγγέλη Μυτιληναίο και το Ίδρυμά του και όλους τους πολλούς εθελοντές που έχουν δημιουργήσει μία ζεστή, ελληνική, φιλόξενη γωνιά, για τα παιδιά αυτής της δύσκολης να επιβιώσεις περιοχής».

Οι εργασίες κατασκευής του ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2023 και τα εγκαίνια του προγραμματίζονται προσεχώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.