Γιαννακά: «Είναι τεράστια τιμή για μένα η βράβευση από τον ΠΣΑΠΠ, στόχος μου να παίξω το εξωτερικό»

Metrosport Team28 Νοεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η διεθνής ποδοσφαιρίστρια του ΠΑΟΚ, Βάσια Γιαννακά, και μίλησε για τη βράβευσή της από τον ΠΣΑΠΠ, την πορεία της στο ποδόσφαιρο, τους στόχους της αλλά και τον Δικέφαλο στον οποίο αγωνίζεται.

Για τη βράβευσή της από τον ΠΣΑΠΠ: «Είναι τεράστια τιμή για μένα, έχω περισσότερο κίνητρο για να δουλέψω περισσότερο και να κερδίσω και περισσότερα βραβεία».

Για την πορεία της στο ποδόσφαιρο: «Είμαι ευλογημένη από τον Θεό που το ζω. Ξεκίνησα σε ηλικία 6 ετών το ποδόσφαιρο, έπαιζα σε ακαδημία αγοριών για 4-5 χρόνια, έπειτα αγωνίστηκα στο Μεσολόγγι άλλα 4 χρόνια και σε ηλικία 16 ετών πήρα μεταγραφή στην ομάδα του ΠΑΟΚ που αγωνίζομαι μέχρι και σήμερα».

Για το πως της μπήκε το μικρόβιο του ποδοσφαίρου: «Το μικρόβιο του ποδοσφαίρου ήρθε από τα αδέρφια μου, στις αλάνες που έπαιζα από μικρή γιατί ήμουν το μοναδικό κορίτσι».

Για την Εθνική ομάδα: «Είμαστε σε φάση προετοιμασίας στο Ηράκλειο με την Εθνική ομάδα, παίζουμε με τη Σερβία την Παρασκευή. Όλα τα παιχνίδια θέλουν προσοχή, με αγωνιστικό πλάνο και πειθαρχία θα έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Έχουν γίνει βήματα προόδου στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στην εθνική ομάδα, τον προηγούμενο μήνα γέμισε το Γεντί Κουλέ και αυτό δείχνει ότι βελτιώνεται το επίπεδο».

Για τους προσωπικούς της στόχους: «Στόχος είναι το εξωτερικό, να παίξω στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και να διακριθώ με την Εθνική ομάδα».

Για τις διαφορές με το εξωτερικό: «Είναι χαοτικές οι διαφορές μεταξύ ελληνικού ποδοσφαίρου και των ξένων πρωταθλημάτων, σε πολλά κομμάτια είναι μπροστά στο εξωτερικό, υπάρχει οργάνωση».

Για τις σπουδές: «Είμαι στη Γυμναστική Ακαδημία και θέλω να την τελειώσω και να τα συνδυάσω και τα δύο, γιατί κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο θα σταματήσει και θα πρέπει να κάνουμε κάτι».

Για τον ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ γίνεται καλή δουλειά, υπάρχει προστασία και καλό κλίμα μεταξύ των ποδοσφαιριστριών, έχω στόχους για ακόμη παραπάνω. Είναι δύσκολη χρονιά, ανέβηκαν ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας Τρίπολης, κάθε Κυριακή έχουμε ένα ντέρμπι, θα είναι δύσκολο αλλά ο στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Για τον ίνδαλμά της: «Το ίνδαλμά μου είναι ο Μέσι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.