Για το break στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα ο Άρης

Metrosport Team17 Μαΐου 2024

Τον πρώτο αγώνα του για τα Playoffs της Basket League δίνει σήμερα (17:15, ΕΡΤ3) ο Άρης με αντίπαλο τον Προμηθέα στην Πάτρα, με στόχο το break της έδρας και το πλεονέκτημα για τη συνέχεια.

Οι «κίτρινοι» θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στο παιχνίδι τους για να φτάσουν στον τελικό στόχο καθώς στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν με τον Προμηθέα στην Πάτρα ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν ηττήθηκαν απλά και στα δύο παιχνίδια αλλά ήταν και ελαχίστως ανταγωνιστικοί. Με μεγάλο πρόβλημα την εκτέλεση στην επίθεση όπου περιορίστηκαν στους 54 πόντους κατά μέσο όρο με παθητικό «77».

Με άσχημα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα (29/68, 42.6%) και τρίποντα (11/51, 21.5%), χαμηλό βαρομετρικό στις τελικές πάσες εν αντιθέσει με τα λάθη (23-43). Γι’ αυτόν τον λόγο η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη θα πρέπει να παρουσιάσει εντελώς διαφορετική εικόνα – σε σχέση με τους αγώνες που προηγήθηκαν – για να «σπάσει» το πλεονέκτημα του Προμηθέα.

«Το ζητούμενο είναι να έχουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας και ρυθμό στο παιχνίδι μας, μετά από μία μακρά απραξία το τελευταίο διάστημα, η οποία διακόπηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Για να κερδίσουμε στην Πάτρα, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά και πιστοί στο πλάνο μας, ιδιαίτερα στην άμυνα, αφού ο αντίπαλος διαθέτει πολλές εστίες κινδύνου», είπε ο Χρήστος Χασανίδης, συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι Δημήτρης Κατσίβελης, Τζόναθαν Σταρκ πράγμα που σημαίνει ότι την τελευταία στιγμή θα ληφθεί απόφαση για τον έκτο ξένο καθώς ο 42χρονος τεχνικός καλείται να επιλέξει μεταξύ του Σταρκ και του Ερικ Ριντ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.