Σπαρτιάτες: Για τις 16 Ιουλίου διακόπηκε η δίκη

Metrosport Team19 Ιουνίου 2024

Στα δικαστήρια βρέθηκαν, από σήμερα (19/6) το πρωί, ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, και άλλοι βουλευτές του κόμματος καθώς αναμενόταν να αρχίσει η δίκη τους για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων για το οποίο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 13 άτομα, ανάμεσά τους και ο έγκλειστος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Όπως έγινε γνωστό, μερικές ώρες μετά η δίκη πήρε αναβολή για τις τις 16 Ιουλίου, μέρα που οι Σπαρτιάτες θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

 Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα διακοπής. 

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο κάθονται 13 κατηγορούμενοι ανάμεσα τους, ο Ηλίας Κασιδιάρης ως ηθικός αυτουργός σε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, 11 πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών και ένας δικηγόρος, ο οποίος κατηγορείται για συνεργεία στο πιο πάνω αδίκημα.

 Υπενθυμίζεται πως οι διώξεις σε βάρος των 13 συνολικά προσώπων ασκήθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διενεργήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη με αφορμή τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, «φωτογραφίζοντας» τον Ηλία Κασιδιάρη. 

Η κατηγορία για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος στρέφεται κατά 11 βουλευτών, ενώ ως ηθικός αυτουργός στο παραπάνω αδίκημα, διώκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης. Για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης κατηγορείται και ένας δικηγόρος, ο οποίος το βράδυ των εκλογών του περασμένου Ιουνίου διέθεσε το γραφείο του από όπου έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις των «Σπαρτιατών».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.