Για την υπέρβαση η Ελλάδα με την Αγγλία – Ιστορία, τελευταία νέα και πιθανές ενδεκάδες

Γιώργος Μάντζιος10 Οκτωβρίου 2024

Στη βαριά σκιά του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ (σ.σ οι διεθνείς θα αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια), η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δοκιμάζεται απόψε στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Αγγλία (21:45, ALPHA TV / Novasports Prime), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League, στον όμιλο της.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ξεκινήσει με 2/2 νίκες απέναντι σε Φινλανδία (εντός) και Ιρλανδία (εκτός), ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Αγγλία, με την οποία ισοβαθμούμε στην κορυφή του ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου ανεβαίνει στην Α’ κατηγορία. Επίσης, θα δώσουν αγώνες ανόδου - υποβιβασμού οι δεύτερες (σ.σ με τις τρίτες της Α’ κατηγορίας) και οι τρίτες (σ.σ με τις δεύτερες της Γ’ κατηγορίας), ενώ οι ουραγοί υποβιβάζονται απευθείας στη Γ’ κατηγορία.

Για την υπέρβαση και κόντρα στην παράδοση

Η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει ποτέ στο παρελθόν την Αγγλία, μετρώντας μόλις 2 ισοπαλίες και 7 ήττες, στις μεταξύ τους «μάχες». Επίσης σε αυτό το γήπεδο η Αγγλία σπάνια χάνει, αφού η τελευταία της ήττα σε επίσημο αγώνα, ήρθε πριν από 4 χρόνια, πάλι για το Nations League, από την Δανία με σκορ 1-0. Έκτοτε μετράει ένα σερί 16 αγώνων αήττητη (13-3-0) στο ιστορικό «Γουέμπλεϊ». Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έλεγε χθες στη Συνέντευξη Τύπου πως θα πρέπει να γίνει η υπέρβαση και πως μόνο με μεγάλα παιχνίδια όπως το αποψινό, οι ομάδες αλλάζουν επίπεδο.

Καταλήγει στο 4-2-3-1 ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός παρότι δούλεψε και σχήμα με τριάδα στην άμυνα, φαίνεται να καταλήγει στο 4-2-3-1. Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, απουσιάζουν από τις νέες κλήσεις οι Μπουχαλάκης, Αλεξανδρόπουλος και Γαλανόπουλος, με τους Μασούρα και Ρέτσο να επιστρέφουν από τραυματισμούς και τον Κουρμπέλη να συμμετέχει και πάλι, έχοντας πλέον παιχνίδια στα πόδια του στην Σαουδική Αραβία. Από την άλλη, δεν κλήθηκε κάποιος άλλος παίκτης αντί του πρόσφατα τραυματία Φώτη Ιωαννίδη.

Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τον Τσιμίκα αριστερά και τον Ρότα δεξιά στην άμυνα, ενώ οι Κουλιεράκης (αριστερά) και Μαυροπάνος (δεξιά) θα αποτελέσουν το βασικό δίδυμο των στόπερ. Στη μεσαία γραμμή Σιώπης, Μάνταλος, Κουρμπέλης και Ζαφείρης διεκδικούν δύο θέσεις, με τους δύο πρώτους να έχουν προβάδισμα. Μπροστά τους ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας, ενώ στα άκρα φαβορί είναι οι Τζόλης (αριστερά) και Μασούρας (δεξιά). Ο Βαγγέλης Παυλίδης θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης.

Απουσίες και… ερωτηματικό ο Κέιν

Στην Αγγλία από την άλλη ο υπηρεσιακός τεχνικός Λι Κάρσλεϊ (μέχρι πρότινος τεχνικός της U21), δεν μπορεί να υπολογίζει στον αμυντικό Κόνσα και στον χαφ Μέινου. Το εντυπωσιακό στις κλήσεις του 50χρονου τεχνικού, είναι ότι δεν υπάρχει παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που είχε να συμβεί από το 1976! Όσο για το μεγάλο αστέρι της ομάδας Χάρι Κέιν που αποκόμισε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού στην Μπάγερν, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα τις τελευταίες ημέρες και αποτελεί ερωτηματικό η συμμετοχή του, τουλάχιστον στο βασικό σχήμα. Επίσης μετά από 7 χρόνια, κλήθηκε στην ομάδα ο φορ Σολάνκε της Τότεναμ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΓΓΛΙΑ (4-2-3-1): Πίκφορντ – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Γκουεχί, Λιούις – Ράις, Μπέλιγχαμ – Σάκα, Πάλμερ, Γκρίλις – Κέιν

ΕΛΛΑΔΑ (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας – Σιώπης, Μάνταλος – Μασούρας, Μπακασέτας, Τζόλης – Παυλίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αντρέα Κολόμπο (Ιταλία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.