Ο κυρίαρχος Αλμέιδα και η πίστη πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει την πρώτη νίκη στην OPAP Arena

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2024

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαθανασίου


Επανεκκίνησε χθες το πρωτάθλημα της «Stoiximan Super League» ύστερα από τη διακοπή για τον θεσμό του «Nations League», όπου η εθνική μας ομάδα έκανε το 4/4 και παρέμεινε στην κορυφή του 6ου ομίλου. Όσον αφορά την 8η αγωνιστική στο ελληνικό πρωτάθλημα ξεχωρίζει η αναμέτρηση στην «OPAP Arena» μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα.

Ύστερα από επτά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League, ο πρωταθλητής Ελλάδας ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς, 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ έχει ταξιδέψει στην Αθήνα έχοντας διαφορά 2 βαθμών από την ΑΕΚ, αναζητώντας ωστόσο την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι την φετινή σεζόν (ισοπαλία με Παναθηναϊκό, ήττα με Άρη) και την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο νεόδμητο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας.

Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται στην 2η θέση με 14 βαθμούς και προερχόμενη από την ήττα «σοκ», θα έλεγε κανείς, με 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, θέλει τους 3 βαθμούς κόντρα στον ΠΑΟΚ που θα την διατηρήσει σε τροχιά κορυφής και θα αποφορτίσει σε μεγάλο βαθμό από την πίεση το γκρουπ του Αργεντινού κόουτς.

Στην «OPAP Arena» με στόχο την… πρώτη του νίκη ο ΠΑΟΚ!

Είναι γεγονός πως για μια πενταετία περίπου, οι Θεσσαλονικείς είχαν πάρει για τα καλά τον αέρα από την «ένωση» καθώς στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο ΠΑΟΚ έβγαινε νικητής εύκολα ή δύσκολα, εντός ή εκτός έδρας συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των τριών συνεχόμενων κατακτήσεων κυπέλλου επί της ΑΕΚ 2017,2018,2019.


Επειδή όμως στην ζωή τα πράγματα δεν είναι επίπεδα και συχνά αλλάζουν, έτσι άλλαξε και η παράδοση των τελευταίων ετών, με τον Ματίας Αλμέιδα και το καινούργιο φυσικά γήπεδο να προσδίδουν μια μεγάλη δυναμική στην ΑΕΚ στις αναμετρήσεις των ντέρμπι. 

Για την στατιστική απεικόνιση των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αλμέιδα, ο Αργεντίνος προπονητής μετράει 5 νίκες 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, βάζοντας συχνά δύσκολα στον εταίρο συνάδελφό του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, με αποκορύφωμα τον τελικό κυπέλλου το 2023, όπου η «Ένωση» αν και αγωνιζόμενη με 10 παίκτες, λόγο της αποβολής του Λάζαρου Ρότα από το 5ο λεπτό της αναμέτρησης, κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου με 2-0.

Όσον αφορά τα παιχνίδια μεταξύ των δύο στην έδρα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να αποσπάσει μια φορά τον βαθμό της ισοπαλίας, τον περασμένο Απρίλιο στα πλει οφ με 2-2, ματς κομβικό για να αναδειχθεί εν τέλει πρωταθλητής ο δικέφαλος, ενώ στις υπόλοιπες 4 αναμετρήσεις, με έδρα διεξαγωγής την Αθήνα, η «ένωση» μετράει ισάριθμες νίκες με απολογισμό τερμάτων 10-0!

Ματίας Αλμέιδα… ο «μαχητής» των ντέρμπι!

Έπειτα από την άφιξη του Αλμέιδα στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, μπορεί να χρειάστηκε λίγος καιρός μέχρι να βρει τα πατήματα του, να κατανοήσει και μάθει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο η περίοδος προσαρμογής του ήταν σύντομη και από την πρώτη του κιόλας σεζόν κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο μαζί. 

Ο 50χρονος κόουτς φέτος διανύει την τρίτη του σεζόν στην «Ένωση», έχοντας ξεκινήσει με το αριστερό την χρονιά μιας και η ομάδα του αποκλείστηκε πρόωρα από την Ευρώπη στα μέσα του καλοκαιριού. Μετράει σημαντικές απώλειες βαθμών με μικρομεσαίες ομάδες (Παναιτωλικός, Λαμία Καλλιθέα) στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, ωστόσο έχει καταφέρει να νικήσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Το 2-0 της «OPAP Arena» κόντρα στο «τριφύλλι» ήταν η 20η νίκη του Ματίας Αλμέιδα σε ντέρμπι. Στα δυόμιση περίπου χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, έχει κοουτσάρει την ΑΕΚ σε 38 ντέρμπι, απέναντι σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη, μετράει 20 νίκες, 10 ισοπαλίες και 8 ήττες


Αναλυτικά η στατιστική των ντέμρπι για τον Ματίας Αλμέιδα

• Άρης: 7 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα

• ΠΑΟΚ: 5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες

• Ολυμπιακός: 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες

• Παναθηναϊκός: 4 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.