Ο Παναθηναϊκός θέλει με τη Βαλένθια να ρεφάρει την ήττα της Βιτόρια

Metrosport Team05 Ιανουαρίου 2024

Ο Παναθηναϊκός (10-8) αναμετράται στην Ισπανία με την Βαλένθια (10-8) (05/01, 21:30) για την 19η αγωνιστική ματς που κλείνει την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Ευρωλίγκα για το 2024. Οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν με 17 πόντους στην Βιτόρια με την Μπασκόνια πριν από 48 ώρες, τελικά ηττήθηκαν στο τελευταίο σουτ με 75-73 και απόψε αναζητούν το πρώτο τους θετικό αποτέλεσμα για το νέο έτος. 

 Οι παίκτες του ελληνικού συλλόγου θέλουν να βγάλουν αντίδραση απόψε, Παρασκευή (5/1, 21:30) κόντρα σε μία άλλη ισπανική ομάδα, τη Βαλένθια η οποία έχει ίδιο ρεκόρ με τους οι «πράσινους» και βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης. Ο Κώστας Σλούκας ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Τετάρτης, παραμένει αμφίβολος για την αναμέτρηση ωστόσο η συμμετοχή του είναι αμφίβολη και θα κριθεί την τελευταία στιγμή, εξαιτίας ενός τραβήγματος στο αριστερό προσαγωγό.

Ο Εργκίν Αταμάν θα έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους εκτός από τον Κώστα Σλούκα ερωτηματικό αν θα αγωνιστεί σήμερα και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, που η επιστροφή του στην δράση, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες και δήλωσε για το σημερινό ματς ότι: «Απέναντι στην Μπασκόνια κάναμε ένα τέλειο ματς για τρεις περιόδους. Και μετά κάναμε κάποιες επιλογές στην επίθεση, χωρίς να γυρίσουμε την μπάλα. Δώσαμε πολλά τρίποντα στο transition της Μπασκόνια. Κάποια απ' αυτά ήταν σουτ... θαύματα. Ο Μονέκε είναι καλός παίκτης, αλλά δεν τον έχω δει να βάζει πολλές φορές αυτά τα σουτ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε 40 λεπτά. Κάποιες φορές, σε περιόδους, παίζουμε εξαιρετικό μπάσκετ. Επίσης, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, ειδικά ο Γκριγκόνις, σε σουτ που συνήθως βάζει, είχε 0/5 σουτ. Θα είναι σημαντική η προσωπική απόδοση και τα σουτ. Αν κινείς την μπάλα σωστά, τότε βρίσκεις το σωστό σουτ».

Ενώ ο Ματίας Λεσόρ υποστήριξε ότι: «Ξέρουμε τα συστήματά τους. Είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλή άμυνα, μία από τις καλύτερες στην Euroleague στο αμυντικό κομμάτι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επίθεση, να σιγουρευτούμε ότι θα πάρουμε σωστές επιλογές, να περάσει από όλους η μπάλα και όλα θα πάνε καλά».

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής των νυχτερίδων, Μουμπρού δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός παίζει εξαιρετικά και διαθέτει ταλέντο σε όλες τις θέσεις, σκοράρει πολύ κι είναι χτισμένος για να φτάσει ψηλά».

 Στον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε επικρατήσει με 90-73.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.