Επιστροφή στις νίκες θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια

Metrosport Team19 Δεκεμβρίου 2023

Ο Ολυμπιακός (7-7) αντιμετωπίζει στην Μπολόνια την πολύ φορμαρισμένη Βίρτους (10-4) για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν να αφήσουν την ήττα από την Βαλένθια και η πρώτη στάση για την νέα «διαβολοβδομάδα» είναι στην Ιταλία απέναντι σε μία ομάδα που είναι η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης την Βίρτους Μπολόνια που ισοβαθμεί με την Μπαρτσελόνα στην 2η θέση.

Απουσίες δεν υπάρχουν για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα εκτός από τον Ναζ Μήτρου Λόνγκ που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από το νέο έτος. Ο Άλεκ Πίτερς επιστρέφει στην αποστολή, δεν ήταν στο ματς με τις νυχτερίδες για έναν καλό λόγο, καθώς έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς.

Από την άλλη η ομάδα του Λούκα Μπάνκι βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα σε Ιταλία και Ευρώπη και φιλοδοξεί να πάρει άλλη μία νίκη για να εδραιωθεί στην 3άδα. 

«Η Μπολόνια είναι τρίτη αυτή τη στιγμή, όχι βάσει προγράμματος, δηλαδή επειδή είχε ένα ευνοϊκό πρόγραμμα, αλλά επειδή το αξίζει. Είναι μία ομάδα που αποτυπώνεται στη βαθμολογική της θέση η ποιότητά της και ο τρόπος που παίζει. Θυμίζω ότι είναι η ομάδα η οποία ίσως και πιο γεμάτη πέρυσι ήταν προς το τέλος της βαθμολογίας και η ίδια ομάδα φέτος με άλλο κίνητρο από τους παίκτες, με άλλη σύμπνοια, με άλλο τρόπο παιχνιδιού ίσως, έχουν φτάσει στο σημείο να είναι πολύ δίκαια στην κορυφή. Η έδρα τους είναι δύσκολη και πέρυσι κερδίσαμε πολύ δύσκολα εκεί. Είναι μία ομάδα που ο Μίκι λείπει αυτή τη στιγμή, αλλά ο Ντάνστον και ο Σενγκέλια δεν ξέρεις ποιος είναι '5', ποιος είναι '4', εναλλάσσονται. Γενικά όμως έχουν μία ροή στον τρόπο που επιτίθεται που έχει μεγάλη ταχύτητα, παίζουν όλοι μαζί. Υπάρχει βέβαια και μεγάλη ποιότητα. Υπάρχουν και παίκτες όπως ο Κορντινιέ που έχουν αναβαθμίσει φοβερά το παιχνίδι τους από πέρυσι. Γενικά είναι μία ομάδα που παίζει πολύ καλά», τόνισε σε δηλώσεις του ο Μπαρτζώκας.

Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να προσθέτει: «Θέλουμε να βγάλουμε αντίδραση μετά την ήττα στην έδρα μας από τη Βαλένθια. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν δείξαμε καθόλου σωστό πρόσωπο. Από εκεί και πέρα ξεκινάει μια καινούρια, δύσκολη εβδομάδα με δύο παιχνίδια εκτός έδρας, αλλά πιστεύω ότι θα βγάλουμε αντίδραση και θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Η Μπολόνια είναι μια ομάδα αρκετά σκληρή που παίζει πολύ καλά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά θεωρώ ότι έχουμε τις βάσεις και την ποιότητα να κερδίσουμε».

Από την πλευρά του ο Μπάνκι ανέφερε: «Το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είναι ένα από αυτά που μας προκαλούν τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό και τη σπουδαιότερη έμπνευση μέσα στη σεζόν της Euroleague. Πρόκειται για τους περσινούς νικητές της regular season και φιναλίστ της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα είναι ένας από τους πιο σοβαρούς διεκδικητές του τίτλου και θα έρθει στην Μπολόνια με ένα ρόστερ με εξαιρετικό "βάθος", το οποίο ενισχύθηκε με την απόκτηση του Φίλιπ Πετρούσεφ, ενός παίκτη που δίνει ποιότητα σε έναν τομέα που ούτως ή άλλως ο Ολυμπιακός είναι κυρίαρχος».

Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime, ενώ διαιτητές θα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ, Κάρλος Περούγκα και Μίλαν Νέντοβιτς.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.