Για να δούμε τι θα δούμε... στο πρώτο ημίχρονο!

Metrosport Team10 Απριλίου 2024

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Αύριο ο ΠΑΟΚ δίνει ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια στην ιστορία του κόντρα στη Βέλγικη Μπριζ. Από την στιγμή που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση τα φίλαθλα συναισθήματα οδηγήθηκαν προς την πλευρά της αισιοδοξίας. Κανείς δεν είναι εύκολος αντίπαλος στη φάση των «8» ωστόσο θα μπορούσε η τύχη να σε οδηγούσε αύριο σε Αγγλία ή Γαλλία.

Συνεπώς ο αγώνας είναι διαχειρίσιμος και εξαρτάται πλήρως από την απόδοση και την «ποδοσφαιρική τύχη» που θα έχει η κάθε ομάδα. Στα μάτια μας μοιάζει η ομάδα του ΠΑΟΚ μετά από ένα μήνα και το 5-1 επί της Δυναμό Ζάγκρεμπ, να αλλάζει ποδοσφαιρικό κοστούμι και να ντύνεται πάλι Ευρωπαϊκά. Αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλοι μας, μέσα στην τεράστια πίεση που ασκούν φέτος οι αγώνες του πρωταθλήματος, βάλαμε στο πλάι του μυαλού μας ένα παιχνίδι που μπορεί να γράψει ιστορία όπως αυτά του ΠΑΟΚ με την Μπριζ. Η πορεία του Δικεφάλου μοιάζει φέτος με ένα όνειρο στο οποίο συμμετέχουμε όλοι μας και επιθυμούμε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα. Άποψή μας είναι ότι σε κανένα από τα δύο ματς στις επόμενες 8 μέρες δεν υφίσταται φαβορί. Η λέξη αυτή είναι αταίριαστη με παιχνίδια τέτοιου επιπέδου.

Άλλωστε πολλοί ήταν αυτοί, ΠΑΟΚτσήδες και μη, που έθεσαν μετά το 2-0 του προηγούμενου γύρου τη Δυναμό φαβορί και είδαν έναν Δικέφαλο να διαλύει τους Κροάτες. Ακόμη πιο έντονη ήταν η ανατροπή του Ολυμπιακού απέναντι σε μια καλή Ισραηλινή ομάδα με το 1-4 να μην αποδεικνύεται αρκετό για πρόκριση. Βέβαια σ’ αυτόν τον γύρο οι ομάδες είναι πιο δυνατές και είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο να επαναληφθούν παρόμοια αποτελέσματα. Οι δυσκολίες για την ομάδα του ΠΑΟΚ έχουν να κάνουν με το πόσο μη καταβεβλημένοι είναι οι ποδοσφαιριστές του από τα συνεχόμενα ματς και το γεγονός ότι η Μπριζ έχει κάποια επικίνδυνα χαρακτηριστικά : διαθέτει γρήγορους ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά. Αυτό αρκετές φορές δυσκολεύει την ανάπτυξη του Δικεφάλου ενώ του δημιουργεί και αμυντικά ζητήματα. Σε μικρό βαθμό διαπιστώθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα με την ΑΕΚ.

Σβαμπ και Μεϊτέ, στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, δε μπορούσαν να «ξεφύγουν» από το πρέσινγκ των γρήγορων χαφ της ΑΕΚ κάτι που διαφοροποιήθηκε σε μέγιστο βαθμό με τις αλλαγές Λουτσέσκου αλλά και λάθη που έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ. Συμπερασματικά ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του θα αντιμετωπίσουν αύριο στις 10 το βράδυ μια αντίπαλο που δεν δύνανται εκ των προτέρων να γνωρίζουν πόσο θα τους επηρεάσει η δυναμικότητά της, πόσο θα μειώσει ή όχι την απόδοσή τους η κούραση και η φυσική τους κατάσταση και τις δυνατότητες αντίδρασης σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Θεωρούμε ότι σε τέτοιου είδους ματς μπορεί και η απόδοση ενός μόνο παίκτη π.χ. τερματοφύλακα, αμυντικού ή επιθετικού, όχι απλώς να βοηθήσει την ομάδα αλλά να ορίσει και το αποτέλεσμα. Ότι και να γίνει πάντως θεωρούμε ότι αύριο θα λήξει στην ουσία το πρώτο ημίχρονο. Όποιο και να είναι το σκορ (εκτός από κάτι εξωπραγματικό), όλα θα κριθούν σε 8 μέρες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.