Για... δύο εκατοστά βγήκε οφσάϊντ το πόδι του Οζντόεφ!!

Metrosport Team08 Φεβρουαρίου 2024

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης - Κώστας Πετρωτός

Έχουν περάσει μερικά 24ωρα από την ολοκλήρωση του αγώνα στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ και το ερώτημα που είχε θέσει δημόσια ο Λουτσέσκου, δεν είχε απαντηθεί. Μέχρι τώρα.

Πάμε να καταγράψουμε ένα πραγματικό γεγονός. Η Metrosport αποκαλύπτει με απόλυτη ακρίβεια, γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Οζντόεφ, μετά από την εκτέλεση φάουλ από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, στο 43ο λεπτό της πρόσφατης αναμέτρησης του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ.

Θέλαμε, σεβόμενοι πάνω από όλα την σωστή πληροφόρηση των φιλάθλων, αλλά και την αγωνία του Λουτσέσκου, να δώσουμε μία υπεύθυνη απάντηση.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ διερωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι, γιατί ακυρώθηκε το γκολ του Ρώσου. Είχε δηλώσει πως το γκολ ήταν καθαρό. Όμως επί της ουσίας, ακυρώθηκε. Συνέχεια, δεν δόθηκε. Τουλάχιστον δημόσια.

Οι τόνοι, από κάθε πλευρά, έπεσαν απότομα. Ποια όμως είναι η ουσία; Ο πρώην διεθνής διαιτητής (δεν έχει πλέον το σήμα της FIFA) Στέφανος Κουμπαράκης που είχε οριστεί ως VAR έψαξε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μαζί με τον AVAR Γιώργο Στεφανή (από την Καρδίτσα). Άπειρος μεν ο Καρδιτσιώτης, αλλά αποτελεσματικός στην δουλειά του.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες της Metrosport, η φάση με το γκολ του Οζντόεφ, ψάχτηκε ενδελεχώς. Περισσότερο δεν θα μπορούσε να αναλυθεί ή να ψαχτεί, εδώ που τα λέμε.

Εν τέλει, μετά από την απίστευτη επαγγελματική επιμονή που έδειξε ο Στέφανος Κουμπαράκης, βρήκε τον “μίτο της Αριάδνης”. Βρήκε μετά από έξι και πλέον λεπτά ανάλυσης της φάσεως με τον Γιώργο Στεφανή, τον λόγο για τον οποίο έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ του Οζντόεφ.

Το πόδι του Ρώσου, προεξείχε κατά δύο εκατοστά από τα πόδια των υπολοίπων παικτών. Ήταν πιο μπροστά, το πόδι του σκόρερ του ΠΑΟΚ κατά δύο εκατοστά. Εντοπίστηκε, προσδιορίστηκε, καθορίστηκε το οφ σάϊντ και ακυρώθηκε το γκολ!

Θυμίζουμε ασφαλώς πως οι γραμμές στο VAR ΔΕΝ μπαίνουν αυτόματα. Αλλά πάντα με την αξιολόγηση που κάνουν οι διαιτητές που είναι αρμόδιοι. Οι γραμμές στο VAR μπαίνουν χειροκίνητα, από τους διαιτητές. Σημασία λοιπόν έχει, σε κάθε παρόμοια φάση, πότε βάζει τις γραμμές ο αρμόδιος. Την στιγμή που φεύγει η μπάλα από το πόδι του Αντρίγια (στη συγκεκριμένη φάση), εκείνη την στιγμή εστιάζουν στην ανάλυση, ποιος ή όχι είναι οφσάιντ.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πολύ δύσκολη φάση, η οποία αναλύθηκε. Αυτή η φάση είναι μία από τις πολλές χαρακτηριστικές που βλέπουμε ανά τακτά διαστήματα σε αγώνες όλων των ομάδων.

Από την στιγμή λοιπόν που για δύο εκατοστά ήταν οφσάιντ το πόδι του Οζντόεφ, επήλθε η ακύρωση του γκολ. Προφανώς και σε άλλες παρόμοιες φάσεις (άλλων ομάδων), εκτιμούμε πως θα υπάρξει επιμελώς και ενδελεχώς μία ανάλογη έρευνα. Για να έχουμε αυτή την περιβόητη ισονομία που όλοι θέλουν στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.