Γερμανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από την «τρομοκρατική» επίθεση στο Ζόλινγκεν

Metrosport Team24 Αυγούστου 2024

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 3 άτομα, μετά από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, στη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία.

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, οι αρχές βλέπουν «τρομοκρατική ενέργεια» πίσω από την επίθεση που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 3 άτομα και στον τραυματισμό άλλα 9.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής επιθεωρητή της αστυνομίας Σάσα Κρέστα, ο δράστης δεν επέλεξε τα θύματα, στόχευε ωστόσο με το μαχαίρι του στον λαιμό τους, αν και το σενάριο της κατάστασης σε αμόκ φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το κάδρο.

«Τον δράστη αναζητούν ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις. Θέλουμε πραγματικά να τον συλλάβουμε. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του εγκληματολογικού και καταθέσεις μαρτύρων», σχολίασε ο Κρέστα.


Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο Χέρμπερτ Ρόιλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημείωσε ότι η σκέψη του είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, προσθέτοντας ότι «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να προσευχηθούμε να τα καταφέρουν οι σοβαρά τραυματίες».

Μάλιστα, τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υπολογιζόταν ότι θα παρακολουθούσαν τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ενώ την ώρα της επίθεσης, στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, φέρεται να βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι που παρακολουθούσαν συναυλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μάρτυρες έκαναν λόγο για δράστη με αραβική εμφάνιση, ο οποίος μετά την επίθεση κατάφερε να διαφύγει μέσα στο έντρομο πλήθος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.