Γερμανία: Κλείνει τα σύνορα για 3 μήνες σε παράτυπους μετανάστες

Metrosport Team11 Σεπτεμβρίου 2024

Κλειστά σύνορα αναμένεται να διατηρήσει για τους παράτυπους μετανάστες από τις 16 Σεπτεμβρίου και για τρεις μήνες η Γερμανία, χαράσσοντας σειρά νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει σειρά διαφορετικών μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπίσει την «απειλή για την εσωτερική ασφάλεια από την ισλαμιστική τρομοκρατία και το διασυνοριακό έγκλημα», κρατώντας κλειστά τα σύνορά της, τόσο ανατολικά όσο και δυτικά.

Μάλιστα, εκτός από το κλείσιμο των συνόρων, θα εφαρμοστούν εντατικοί έλεγχοι, που πρόκειται διαρκέσουν αρχικά για έξι μήνες, απόφαση που ενδέχεται να επανεξεταστεί.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι σήμερα, η απόρριψη ενός μετανάστη στα γερμανικά χερσαία σύνορα επιτρεπόταν μόνο εάν σε κάποιον έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου ή εάν δεν υποβάλει αίτημα ασύλου. 

Παράλληλα, από τον Οκτώβριο του 2023, επιβλήθηκαν έλεγχοι στα σύνορα με την Πολωνία, την Τσεχία και την Ελβετία, με το μοντέλο που προτείνεται τώρα να εφαρμόζεται πρόσφατα κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.