Γερμανία-Δανία: Η «οικοδέσποινα» θα κάνει τα πάντα για να μην γίνει απλά... θεατής

Metrosport Team29 Ιουνίου 2024

Η οικοδέσποινα Γερμανία σκοράροντας στις καθυστερήσεις, πήρε τον βαθμό (1-1) που χρειαζόταν απέναντι στην Ελβετία και πέρασε ως 1η από τον όμιλο. Πάντως, συνάντησε πολλά προβλήματα από το σύνολο του Μουράτ Γιακίν. 

Μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 17' σκόραρε με σουτ εκτός περιοχής, αλλά προηγήθηκε φάουλ και το γκολ ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR. Στο 27', στην πρώτη αξιόλογη κατεβασιά της Ελβετίας, βρέθηκε πίσω στο σκορ και στο 31' κινδύνευσε με δεύτερο. Αύξησε την πίεση μετά την ανάπαυλα και στο 92' απάντησε με κεφαλιά του Φίλγκρουγκ. Ολοκλήρωσε αήττητη (2-1-0) τον όμιλο, με τον τεχνικό Νάγκελσμαν (πρόσφατα ανανέωσε) να κάνει λίγες αλλαγές στο τελευταίο ματς. Μπορεί να έχει την αβάντα της διοργανώτριας, όμως βρίσκεται στο δύσκολο μονοπάτι, καθώς σε περίπτωση πρόκρισης ίσως βρεθεί απέναντι στην Ισπανία (σ.σ παίζει με την Γεωργία) στα προημιτελικά, ενώ στη συνέχεια μπορεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Γαλλία, Βέλγιο ή Πορτογαλία. 

 Στα αγωνιστικά, πρόβλημα έχει προκύψει στο κέντρο της άμυνας. Ο βασικότατος στόπερ συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει, ενώ ο δυναμικός Ρίντιγκερ χτύπησε στο τελευταίο παιχνίδι και δεν έβγαλε όλο το μέρος των προπονήσεων. Στη θέση του πρώτου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο Σλότερμπεκ, ενώ αν δεν τα καταφέρει τελικά ο στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, λογικά θα παίξει ο Άντον. Συνολικά έχει υπέρ της την παράδοση απέναντι στη Δανία, αλλά στα τελευταία 9 μεταξύ τους έχουμε απόλυτη ισορροπία (3-3-3) .

Η Δανία από την άλλη, κατάφερε να προκριθεί ως 2η από τον 3ο όμιλο, πίσω από την Αγγλία, με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «16» μετά την ισοπαλία χωρίς τέρματα απέναντι στη Σερβία στο φινάλε του γκρουπ. 

Μάλιστα, χρειάστηκε να φτάσουμε στον 5ο κριτήριο (σ.σ πόντοι ποινής) για να κερδίσει στην ισοβαθμία τη Σλοβενία, από την οποία είχε μόλις μία λιγότερη κίτρινη κάρτα. Στο αγωνιστικό σκέλος, αν αξαιρέσουμε μετά το 75' που κλείστηκε και κινδύνευσε σε ορισμένες περιπτώσεις, στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα ήταν καλύτερη και είχε φάσεις για να σκοράρει, οι κυριότερες ήταν στο πρώτο ημίχρονο. 

Έτσι έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά περνάει σε νοκ άουτ φάση σε δεύτερο συνεχόμενο EURO. Μάλιστα, στο προηγούμενο έφτασε έως τα ημιτελικά. Πάντως, το μέλλον του τεχνικού Κάσπερ Χιούλμαντ δεν είναι βέβαιο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο αποψινό παιχνίδι, με τις πιθανότητες να παραμείνει στον πάγκο μοιρασμένες. 

Στα αγωνιστικά, ο πολύτιμος μέσος Χιούλμαντ συμπλήρωσε κάρτες και δεν υπολογίζεται για τον αποψινό ματς, πρόκειται για τον παίχτη που σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης στο ματς με την Αγγλία. Στη θέση του θα παίξει ένας εκ των Νόργκααρντ ή Ντιλέινι, ο τελευταίος πρόσφατα επέστρεψε από μικροπρόβλημα. Δεν έχει ακόμα αγωνιστεί στη διοργάνωση ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Κίερ, παρότι ανέβασε στροφές στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΔΑΝΙΑ

ΩΡΑ: 22:00

TV: ΕΡΤ1

ΓΗΠΕΔΟ: BVB Stadion Dortmund (81.365)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.