Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Δεν θα υπάρχει VAR να διορθώσουμε πιθανό ατύχημα στο Αιγαίο»

Metrosport Team02 Ιουλίου 2024

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ από τις αναφορές του δεν έλειψε το ποδόσφαιρο και το... VAR.

«Δεν είμαστε ούτε αφελείς, ούτε αιθεροβάμονες. Εκείνο όμως το οποίο πρέπει να έχουμε και είναι αν θέλετε και ένα χρέος που έχουμε απέναντι στις επόμενες γενιές, είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, έτσι ώστε να μπορούμε να συζητούμε, να αποσυμπιέζουμε τις εντάσεις, να δημιουργούμε ένα δρόμο διαλόγου, διπλωματίας, δημοκρατίας», επισήμανε αναφορικά με τη σημασία της βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην οικοδόμηση μιας καλής θετικής ατζέντας, η οποία περιλαμβάνει και τη συνεργασία στο μεταναστευτικό αλλά και τη συμφωνία που επετεύχθη για χορήγηση βίζας σε Τούρκους πολίτες για επίσκεψη σε ελληνικά νησιά. «Για όποιον δεν καταλαβαίνει την αξία αυτών των πραγματικών δεδομένων, λυπάμαι, αλλά το δικό μου χρέος απέναντι στην πατρίδα αυτό μου υπαγορεύει. Διότι όταν υπάρξει κάποιο ατύχημα πάνω από το Αιγαίο, τότε δεν θα υπάρχει VAR για να το διορθώσουμε. Το ατύχημα δεν διορθώνεται», σημείωσε ο ίδιος.

Ευρύτερα και αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή, ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε την ελληνική θέση για την ανάγκη παύσης των εχθροπραξιών, παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκείνους που πλήττονται και απελευθέρωσης των ομήρων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.