Γέννησε η πρώτη γυναίκα που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ωοθηκών!

Metrosport Team13 Ιουνίου 2024

Το πρώτο της παιδί έφερε το περασμένο Σάββατο (8/6) στον κόσμο μια 39χρονη γυναίκα, που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού.

Ο λόγος για την Ειρήνη Κόκα, που πριν από 16 χρόνια διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkins, και υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, ενώ το 2013 υποβλήθηκε κατέφυγε σε κρυοσυντήρηση ωοθηκικού ιστού προκειμένου να προασπίσει και να διατηρήσει τη γονιμότητά της.

Το 2021, μετά την αποθεραπεία της, επέστρεψε για τη μεταμόσχευση του κρυοσυντηρημένου φλοιού των ωοθηκών της στις μη λειτουργικές πλέον ωοθήκες της, ώστε να επαναφέρει τη γονιμότητά της. 

Το σημαντικό χειρουργείο πραγματοποιήθηκε στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ από εξειδικευμένους γιατρούς και κλινικούς εμβρυολόγους της κλινικής, μαζί με την τιμητική και ουσιαστική παρουσία ομάδας εξειδικευμένων ιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νορβηγίας, με επικεφαλής τον καθηγητή και διευθυντή του Τμήματος Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Πέτερ Ζόλταν Φέντροτσακ και την Ελληνίδα κλινική εμβρυολόγο, διευθύντρια του Εργαστηρίου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Μαρία Μπίμπα. 

Μετά από 1,5 χρόνο επαναλειτουργίας των ωοθηκών της και έχοντας συλλέξει ωάρια που γονιμοποιήθηκαν με το σπέρμα του συζύγου της, η 39χρονη  πραγματοποίησε εμβρυομεταφορά δύο εμβρύων στο στάδιο της βλαστοκύστης στις 5 Οκτωβρίου του 2023.

Έτσι, πριν από λίγες ημέρες έφερε στον κόσμο με καισαρική το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο αγοράκι, βάρους 3 κιλών και 20 γραμμαρίων.

«Το μεγαλύτερό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα. Αγωνίστηκα και κατάφερα με τη βοήθεια της ιατρικής ομάδας να κερδίσω το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή μου, το αγοράκι μου. Θα ήθελα να πω σε όλες τις γυναίκες που περνούν κάτι ανάλογο με τη δική μου περίπτωση ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουν», επεσήμανε η κ. Κόκα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.