Gena Rowlands: Πέθανε στα 94 της η εμβληματική ηθοποιός

Παναγιώτα Απέργη15 Αυγούστου 2024

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 94 ετών άφησε η βραβευμένη με 2 Χρυσές Σφαίρες και με 4 Βραβεία Έμμυ ηθοποιός Τζίνα Ρόουλαντς. Η διάσημη ηθοποιός και σύζυγος του σκηνοθέτη και ηθοποιού Τζον Κασσαβέτη είχε γίνει γνωστό ότι εδώ και χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ,  με τον γιο της, Νικ, να αποκαλύπτει πρόσφατα, σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, ότι η μητέρα του δεν αναγνωρίζει κανέναν.

«Είναι σε πλήρη άνοια. Και είναι τόσο τρελό – το ζήσαμε, το έπαιξε, και τώρα είναι πάνω μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός, που ήταν δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ, το 2004 ενσάρκωσε στην ταινία  «The Notebook» την Άλι, η οποία έπασχε επίσης από άνοια και δεν αναγνώριζε ούτε την οικογένειά της.

«Περάσαμε πολύ χρόνο μιλώντας για τη νόσο Αλτσχάιμερ και θέλοντας να είμαστε αυθεντικοί με αυτήν, και τώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει Αλτσχάιμερ», ανέφερε ο επίσης σκηνοθέτης και ηθοποιός Νικ Κασσεβέτης.

Φυσικά, πέρα από το διάσημο «The Notebook», η Ρόουλαντς είχε πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες όπως: Taking Lives (2004), A Woman Under the Influence (1974), Gloria (1980), Opening Night (1977), Allen's Another Woman (1988) κ.ά., ενώ είχε εμφανιστεί και σε μεγάλες παραγωγές του Μπρόντγουεϊ.

Τον Νοέμβριο του 2015, η Ρόουλαντς έλαβε τιμητικό βραβείο Όσκαρ σε αναγνώριση των μοναδικών ερμηνειών της στην οθόνη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.