GBL: Πρώτο τζάμπολ με νέο format

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2024

Η Stoiximan GBL 2024/25 κάνει τζάμπολ σήμερα (5/10), με δώδεκα ομάδες να ρίχνονται στη μάχη, ενώ το φετινό πρωτάθλημα θα έχει ορισμένες αλλαγές διεξαγωγής.

Τί αλλάζει: Σε μονές αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια, ο νικητής του 7-8 καταλαμβάνει την έβδομη θέση. Ο ηττημένος του 9-10 καταλαμβάνει τη δέκατη θέση. Ο ηττημένος του 7-8 και ο νικητής του αγώνα 9-10 θ’ αναμετρηθούν και ο νικητής θα καταλάβει την όγδοη θέση, ενώ ο ηττημένος την ένατη θέση. 

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-8 θα συμμετάσχουν στην προημιτελική σειρά των playoffs. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 9-10 θα συνεχίσουν στα playouts.

Οι δύο ομάδες που ηττήθηκαν στη φάση play in μαζί με την ενδέκατη και τη δωδέκατη της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας της Stoiximan GBL θα συγκροτήσουν την τετράδα των playouts. 

Σε εντός κι εκτός έδρας αναμετρήσεις όλοι θα παίξουν εναντίον όλων μεταφέροντας τη βαθμολογία και τα αποτελέσματα από την κανονική διάρκεια. Ένατος, δέκατος κι ενδέκατος κατατάσσονται ανάλογα με την τελική βαθμολογία, ενώ η δωδέκατη ομάδα υποβιβάζεται.

Οι ηττημένοι της προημιτελικής σειράς των playoffs συνεχίζουν σε μονές αναμετρήσεις με σειρά κατάταξης τις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια. Ο νικητής του 5-6 καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Ο ηττημένος του 7-8 καταλαμβάνει την όγδοη θέση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.