Γάζα: Τουλάχιστον 39 νεκροί μετά τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Metrosport Team21 Ιουλίου 2024

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, που σημειώθηκαν το Σάββατο (20/7) στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) σφυροκόπησαν την περιοχή, ενώ άρματα μάχης προωθήθηκαν στο δυτικό και στο βόρειο τμήμα της Ράφας.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ Άμπου Γιάσερ, η σύζυγος και τα δυο παιδιά του, αλλά και δέκα άτομα από καταυλισμό όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι.

Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ, ενώ τα πλήγματα σε πολυώροφο κτίριο στον ίδιο καταυλισμό, προκάλεσαν αρκετούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων δύο παλαιστινίων δημοσιογράφων.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος των IDF ανέφερε ότι στρατιωτική δύναμη συνεχίζει τις επιχειρήσεις στη Ράφα, όπου το προηγούμενο 24ωρο εξόντωσε πολλούς ενόπλους στην περιοχή Τελ αλ Σουλτάν, στο δυτικό τμήμα της πόλης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τελ Αβίβ υποστήριξε ότι έχει εξαλείψει σχεδόν τα μισά ηγετικά στελέχη του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς και έχει σκοτώσει ή αιχμαλωτίσει περίπου 14.000 μαχητές από την έναρξη του πολέμου. Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των IDF, 326 ισραηλινοί στρατιώτες έχουν βρει τον θάνατο στη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.