Γάζα: Τουλάχιστον 100 νεκροί μετά τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ

Metrosport Team10 Αυγούστου 2024

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 100 άτομα στη Λωρίδα της Γάζας μετά από επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ, βομβαρδίζοντας σχολείο που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Χαμάς, επικαλούμενη το WAFA, η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου (10/8), με πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά και να ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων.

«Πρόκειται για «90 ως 100 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες μετά τα 3 πλήγματα» στο σχολείο ατ Τάμπιν, που είχαν βρει καταφύγιο παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι», σχολίασε εκπρόσωπος της Πολιτική Προστασίας.

Την ίδια ώρα, το Τελ Αβίβ ανακοίνωσε ότι προχώρησαν σε νέα επιχείρηση εναντίον «τρομοκρατών» οι οποίοι «επιχειρούσαν σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου» στο σχολείο ατ Τάμπιν, πλάι στο τέμενος Νταράζ Τούφα. 

Μάλιστα, το Ισραήλ υποστήριξε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα «για να μειωθεί ο κίνδυνος να πάθουν κακό άμαχοι», συμπεριλαμβανομένων «της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, της επιτήρησης από αέρος και της συλλογής πληροφοριών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη (8/8) η Πολιτική Προστασία στη Γάζα έκανε λόγο για διπλό βομβαρδισμό του Ισραήλ σε άλλα δυο σχολεία της περιοχής, που στοίχισαν τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.