Gamer έπαιζε πέντε συνεχόμενες μέρες παιχνίδια και πέθανε

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2023

Φοιτητής στην Κίνα έχασε τη ζωή του λόγω των έντονων και συχνών ανθυγιεινών απαιτήσεων της της βιομηχανίας παιχνιδιών και streaming. 

Ο Li είχε αναλάβει από την Henan Qinyi Culture and Media Co να κάνει streaming για 240 ώρες. Κάτι που τον οδήγησε σε εξάντληση μετά από ζωντανή ροή για πέντε συνεχόμενες νύχτες και εν τέλει σε θάνατο. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τις πιέσεις και τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το αναπτυσσόμενο επάγγελμα του streaming.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πατέρας του Li ισχυρίστηκε ότι ο γιος του πείστηκε από την εταιρεία μέσων ενημέρωσης να αλλάξει από πρωινή σε νυχτερινή βάρδια για να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Αυτή η βάρδια σήμαινε ότι ο Li έκανε streaming από τις 9 μ.μ. έως τις 6 π.μ. για πέντε συνεχόμενες νύχτες. Η εταιρεία, ωστόσο, αρνήθηκε οποιαδήποτε πειθώ σε αυτή την αλλαγή βάρδιας.

Σε μια περίοδο 26 ημερών ήταν υποχρεωμένος να κάνει streaming σχεδόν το 40% του χρόνου, ένα πρόγραμμα που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για επαρκή ξεκούραση, κοινωνικές αλληλεπιδράσεις ή ακαδημαϊκές υποχρεώσεις. Η εταιρεία φέρεται να προσέφερε στην οικογένεια Li αποζημίωση ύψους περίπου 700 ευρώ. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.