Γαλλικό ΜΜΕ: «Ίσως η ΕΠΟ δεν έβαλε goal line technology για λόγους οικονομίας»

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2023

Γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ασκούν έντονη κριτική για το γεγονός πως στην έδρα της Εθνικής δεν υπάρχει το goal line technology, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ΕΠΟ για την αμφισβητούμενη φάση.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκληθεί από την αμφισβητούμενη φάση στις καθυστερήσεις του Ελλάδα-Γαλλία, μετά από διπλό δοκάρι του Κίνγκσλεϊ Κομάν. Γάλλοι συντάκτες διαμαρτύρονται έντονα για την μη ύπαρξη της τεχνολογίας goal line, διότι θεωρούν πως η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Οι εκπρόσωποι των «τρικολόρ» αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα πήραν ανοιχτά θέση και αργότερα Γαλλικός τύπος γενικά αλλά και ειδικότερα το «RMC Sport» έριξε λάδι στην φωτιά, πιο συγκεκριμένα “έδειξε” την ΕΠΟ ως υπεύθυνη για το γεγονός πως έλειπε η συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ωστόσο, προς “υπεράσπιση” της ΕΠΟ, το goal line technology δεν είναι υποχρεωτικό στους προκριματικούς αγώνες του Euro αλλά στην τελική του φάση.

Οι Γάλλοι σε δημοσίευμα τους αναφέρουν πως η ΕΠΟ δεν πλήρωσε για λόγους οικονομίας την εξοπλισμό του goal line technology και για αυτό δεν ήταν στην διάθεση των διαιτητών για την αξιολόγηση της συγκεκριμένης φάσης.

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε το «RMC Sport»:

Εάν η διοργανώτρια ομοσπονδία ενός αγώνα στην προκριματική φάση διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα goal line technology στο γήπεδο και επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει για τον αγώνα, πρέπει να λάβει τη συμφωνία της φιλοξενούμενης ομάδας και την έγκριση από την UEFA μέσω της επίσημης διαδικασίας έγκρισης που κοινοποιείται από την UEFA.

Οι γηπεδούχοι υπογράφουν στη συνέχεια συμβόλαιο απευθείας με τον εγκεκριμένο προμηθευτή της τεχνολογίας και αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα που προκύπτουν από αυτό. Η όλη διαδικασία έγκρισης και σύναψης πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία του αγώνα.

Η μη χρησιμοποίηση στα προκριματικά του EURO ίσως ήταν λόγω επιθυμίας να γίνει οικονομία από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Αυτό μπορεί να κόστισε μια νίκη για τη Γαλλία, μια απόλυτα νικηφόρα πορεία και την πρώτη θέση στην κατάταξη της FIFA.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.