Γαλλία: Ποια είναι τα ιπτάμενα ταξί που σηκώνονται για τους Ολυμπιακοί Αγώνες

Metrosport Team09 Ιουλίου 2024

Διαθέσιμα στο κοινό θα είναι τα ιπτάμενα ταξί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, με τον δήμαρχο να καταθέτει προσφυγή κατά της άδειας για τη δημιουργία εξέδρας για τα ιπτάμενα μέσα.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, η κυβέρνηση επέτρεψε τη δημιουργία μίας εξέδρας στον ποταμό Σηκουάνα, που θα επιτρέπει την απογείωση και την προσγείωση ηλεκτρικών ιπτάμενων ταξί στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, πυροδότησε την έντονη αντίδραση της δημάρχου Αν Ινταλγκό, η οποία κατέθεσε προσφυγή, προσβάλλοντας ενώπιον της δικαιοσύνης την κυβερνητική απόφαση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Ωστόσο, η άδεια επιτρέπει την εκμετάλλευση της εξέδρας, η οποία θα βρίσκεται πάνω σε μια φορτηγίδα στο Σηκουάνα, «θα μπορεί να γίνει μέχρι το αργότερο τις 31 Δεκεμβρίου 2024».

Βάσει της απόφασης, το ωράριο λειτουργίας αυτής της εξέδρας από τις 08:00 έως τις 17:00 και τον αριθμό των πτήσεων σε δύο μετακινήσεις την ώρα και σε 900 πτήσεις στο σύνολο του πειράματος μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος Αεροδρόμια του Παρισιού (Aéroports de Paris) συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό μαζί με την περιφέρεια του Παρισιού και με τη γερμανική εταιρεία Volocopter, η οποία κατασκευάζει το «Volocity», ένα εναέριο όχημα δύο θέσεων (η μία είναι του πιλότου), εξοπλισμένο με μπαταρίες που τροφοδοτούν 18 έλικες οι οποίοι βρίσκονται πάνω από το κόκπιτ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.