Γαλλία: Ο μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό και η Red Bull απειλούν την «αυτοκρατορία» της Παρί Σεν Ζερμέν!

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος18 Οκτωβρίου 2024

Ο πλουσιότερος Γάλλος και η Red Bull ετοιμάζονται να «χτυπήσουν» την απόλυτη «αυτοκρατορία» που έχει δημιουργήσει στην Ligue 1 η Παρί Σεν Ζερμέν!

Ο Μπερνάρ Αρνό -κατά κύριο λόγο- και η γνωστή εταιρία ενεργειακών ποτών που ήδη δραστηριοποιείται στο ποδόσφαιρο, ετοιμάζονται να αναλάβουν την Παρί FC ρίχνοντας… βόμβα στο γαλλικό ποδόσφαιρο.

Η Μαρσέιγ, η Μονακό, η Λυών, η Λιλ ή και η Νις και η Ρεμς δεν κατάφεραν να βάλουν «φρένο» στην Παρί Σεν Ζερμέν που «παίζει χωρίς αντίπαλο» στη γαλλική Ligue 1 τα τελευταία χρόνια… χτίζοντας τη δική της «αυτοκρατορία».

Είτε τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλους ποδοσφαιρικούς αστέρες, είτε πλέον με πιο νεανικό, αλλά εξίσου ικανό σύνολο, οι Παριζιάνοι κατέχουν τα πρωτεία στο γαλλικό ποδόσφαιρο, τα οποία όμως έρχεται να απειλήσει η… συμπολίτισσα Παρί FC!

Ο πλουσιότερος Γάλλος, ο πλουσιότερος στην Ευρώπη και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, ο μεγιστάνας Μπερνάρ Αρνό, είναι έτοιμος να αγοράσει την Παρί FC όπως ανακοίνωσε.

Η Paris FC αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου (Ligue 2) και προχωρώντας στην αγορά της αναμένεται να προχωρήσει σε τεράστια επένδυση αυξάνοντας κατακόρυφα τον ανταγωνισμό και… να πιέσει την Παρί Σεν Ζερμέν των Καταριανών και του Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Η οικογένεια Αρνό προχώρησε σε ανακοίνωση μέσω της εταιρείας LVMH, αναφέροντας ότι φιλοδοξεί να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Παρί, ενώ μ’ ένα μικρό μέρος των μετοχών πρόκειται να συμμετάσχει η Red Bull.

«Πάθος μας το ποδόσφαιρο εδώ και καιρό»

Ο Αρνό και τα πέντε παιδιά του θα αποκτήσουν αρχικά το 55% των μετοχών και ακολουθεί η απόκτηση ακόμη 30%, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί στον πλειοψηφικό μέτοχο, Πιέρ Φεράτσι, ο οποίος σκόπευε να αποχωρήσει το 2027.

Ο Μπερνάρ Αρνό (75 ετών), Γάλλος επιχειρησιακός μεγιστάνας, επενδυτής και συλλέκτης έργων τέχνης, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας πολυτελείας στον κόσμο.

Ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Ανέλαβε την οικογενειακή εταιρεία στη δεκαετία του 1970, αφότου σπούδασε μηχανικός και στράφηκε στα ακίνητα, πριν ασχοληθεί με την κλωστοϋφαντουργία και το λιανεμπόριο.

Το 1985 δημιούργησε τον κολοσσό LVMH, αγοράζοντας τον εμβληματικό οίκο Christian Dior από τους χρεοκοπημένους ιδιοκτήτες του, έναντι 15 εκ. δολαρίων. Η περιουσία του εκτιμάται στα 150 δισ. δολάρια.

Ο Αντουάν Αρνό, γιός του μεγιστάνα Μπερνάρ, δήλωσε σχετικά με την κίνηση αυτή: «Το ποδόσφαιρο είναι μεγάλο μας πάθος εδώ και πολύ καιρό».

Υπενθυμίζεται πως η LVMH υπέγραψε δεκαετή συμφωνία χορηγίας με τη Formula 1 αυτόν τον μήνα και ήταν χορηγός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Red Bull που πρόσφατα διόρισε τον Γιούργκεν Κλοπ ως επικεφαλής του ποδοσφαιρικού της project αναμένεται να έχει συμβουλευτικό ρόλο στο εγχείρημα, βοηθώντας την Παρί «να επιστρέψει σταδιακά η ανδρική ομάδα στο την ελίτ του ανδρικού ποδοσφαίρου».

Η Παρί FC ιδρύθηκε το 1969 πριν συγχωνευθεί με τη Σταντ Σεν Ζερμέν για να σχηματίσει την Παρί Σεν Ζερμέν το 1970.

Δύο χρόνια αργότερα χωρίστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν για να γίνει Παρί FC και στην Ligue 1 αγωνίστηκε για τελευταία φορά τη σεζόν 1978-79.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.