Γαλλία: Η υπουργός Αθλητισμού κολύμπησε στον Σηκουάνα για να αποδείξει ότι τα νερά είναι ασφαλή

Metrosport Team14 Ιουλίου 2024

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Αμελί Ουντεά-Καστερά έφτασε μέχρι του σημείου να βουτήξει στα νερά του Σηκουάνα το Σάββατο (13/7), προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες για την ποιότητα του νερού κάτι περισσότερο από δέκα ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

 Η υπουργός φόρεσε ολόσωμη στολή κολύμβυσης, βούτηξε στον διάσημο ποταμό που διασχίζει την γαλλική πρωτεύουσα και κολύμπησε για λίγα μέτρα κοντά στην γέφυρα του Αλέξανδρου Γ', εκεί που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τα αγωνίσματα του τριάθλου και του μαραθωνίου ανοικτής θαλάσσης.

 «Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας», δήλωσε η Ουντεά-Καστερά στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, η οποία είχε υποσχεθεί να κολυμπήσει στον Σηκουάνα πριν την 26η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών του Παρισιού.

Μαζί με την υπουργό κολύμπησε στον Σηκουάνα και ο σημαιοφόρος της γαλλικής Παραολυμπιακής Ομάδας Αλέξις Ανκανκάν.

 Η κολύμβηση στον Σηκουάνα απαγορεύθηκε λόγω μόλυνσης το 1923. Ωστόσο έκτοτε δεν είναι λίγοι οι Γάλλοι πολιτικοί που υπόσχονται να καθαρίσουν τα νερά του, ώστε να γίνει ο ποταμός κατάλληλος για κολύμβηση. Το 1988 ο τότε δήμαρχος Παρισιού Ζακ Σιράκ είχε προβεί σε μια τέτοια υπόσχεση, λέγοντας μάλιστα ότι θα την εκπλήρωνε μέχρι τα τέλη της θητείας του - χωρίς όμως αυτό να γίνει.

 Στον Σηκουάνα σχεδιάζει, όπως έχει πει, να κολυμπήσει και η νυν δήμαρχος Παρισιού Αν Ινταλγκό. Τον Φεβρουάριο και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε υποσχεθεί να βουτήξει στον Σηκουάνα, προσθέτοντας όμως προς τα ΜΜΕ ότι «δεν θα σας πω την ημερομηνία, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να είστε εκεί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.