Γαλατασαράι-ΠΑΟΚ: Για νέο θρίαμβο στην Πόλη - Οι πιθανές ενδεκάδες

Χρύσανθος Δοβλέτογλου25 Σεπτεμβρίου 2024

Τον 7ο φετινό του ευρωπαϊκό αγώνα και πρώτο του στη League Phase του Europa League ετοιμάζεται να δώσει σήμερα (25/9, 22:00, Metropolis 95.5, Metrosport.gr) στο «Αλί Σαμί Γεν» απέναντι στη Γαλατασαράι ο ΠΑΟΚ. Αναμφισβήτητα αυτός θα είναι για τον Δικέφαλο ο πιο δύσκολος απ' όλους, απέναντι σε μία ομάδα που έχει στο ρόστερ τους ποδοσφαιριστές, όπως ο Μέρτενς, ο Ικάρντι, ο Μπατσουαγί και ο Όσιμεν και θα χρειαστεί μεγάλο βαθμό συγκέντρωσης σε όλο το 90λεπτο, για να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από την «καυτή» έδρα της πρωταθλήτριας Τουρκίας.

14 χρόνια μετά το Έπος της Πόλης

Το παρελθόν του ΠΑΟΚ απέναντι σε τουρκικές ομάδες δεν είναι πλούσιο. Η πρώτη φορά που ο Δικέφαλος αντιμετώπισε σύλλογο από την Τουρκία ήταν πριν από 14 χρόνια. Στις 19 Αυγούστου του 2010 οι ασπρόμαυροι κέρδισαν 1-0 στην Τούμπα τη Φενέρμπαχτσε χάρη σε γκολ του Βιεϊρίνια και μία εβδομάδα αργότερα σφράγισαν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League με τέρμα του Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έγραψε το τελικό 1-1 στην παράταση. Μία επιτυχία που έχει μείνει βαθιά χαραγμένη στις καρδιές και στις μνήμες των ΠΑΟΚτσήδων και, φυσικά, που άπαντες θέλουν να επαναληφθεί σήμερα (25/9), με νέο θρίαμβο στην Πόλη. Η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ βρήκε στο δρόμο του σύλλογο από την Τουρκία, ήταν στις 25 Αυγούστου 2020, όπου επικράτησε με 3-1 της Μπεσίκτας στην Τούμπα, με δύο τέρματα του πρωτοεμφανιζόμενου Τζόλη και του Πέλκα και πέρασε στα πλέι οφ του Champions League.

Τα πλάνα του Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως συνηθίζει, δεν θα επιφυλάξει εκπλήξεις για την ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Ντομινίκ Κοτάρσκι και δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, οι Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης ή Κόλεϊ και Μπάμπα. Στις θέσεις των χαφ θα αγωνιστούν οι Σβαμπ και Οζντόεφ και πιο μπροστά τους, ο Ζίβκοβιτς δεξιά, ο Τάισον αριστερά και ο Κωνσταντέλιας πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ταρίκ Τισουντάλι.

Η πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στη Γαλατασαράι θα αποτελείται από τους: Κοτάρσκι - Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα-Σβαμπ, Οζντόεφ-Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον-Τισουντάλι.

Έτσι θα παραταχθεί η Γαλατά

Ο Οκάν Μπουρούκ προσανατολίζεται να κάνει κάποιες αλλαγές σε όλες τις γραμμές για να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα του, ενώ έχει να διαχειριστεί και την πολύ σημαντική απουσία του Φερνάντο Μουσλέρα που είναι τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στη ρεβάνς με τη Γιουνγκ Μπόις στα προκριματικά του Champions League. Στη θέση του αρχηγού της Γαλατά, θα παίξει ο δεύτερος γκολκίπερ της ομάδας, ο 33χρονος Γκιουνάι Γκιουβέντς. 

Στην άμυνα, ο Αϊχάν θα πάρει τη θέση του στο δεξιό άκρο της άμυνας, ενώ στα αριστερά θα ξεκινήσει ο Αμπντουλκερίμ και στο κέντρο της άμυνας οι Νέλσον και Σάντσες. Στα χαφ δεν θα πειραχτεί το δίδυμο των Τορέιρα και Σάρα, οι οποίοι σκόραραν στο 3-1 απέναντι στη Φενέρμπαχτσε το βράδυ του Σαββάτου στο «Σουκρού Σαράτσογλου», με τον Μέρτενς να είναι σίγουρος ως παίκτης πίσω από τον φορ. 

Στην τριάδα μπροστά, φαβορί για να πάρει φανέλα βασικού είναι ο Μπατσουαγί, αντί του Μάουρο Ικαρντι που προέρχεται από τραυματισμό και του Βίκτορ Όσιμεν, που θα βοηθήσει από τον πάγκο. Σε ό,τι αφορά τους εξτρέμ, θα δώσει ευκαιρία στους Μπαρίς Γιλμάζ (δεξιά) και Γιουνούς Ακγκιούν (αριστερα). 

Η πιθανή ενδεκάδα της Γαλατασαράι κόντρα στον ΠΑΟΚ θα αποτελείται από τους: Γκιουνάι - Αϊχάν, Νέλσον, Σάντσες, Αμπντουλκερίμ - Τορέιρα, Σάρα - Μπαρίς Γιλμάζ, Μέρτενς, Γιουνούς - Μπατσουαγί.

Sold out η αναμέτρηση, «καμίνι» το γήπεδο

Ο ΠΑΟΚ θα έχει για... αντίπαλο και τη «καυτή» ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι της Γαλατασαράι, οι οποίοι μέσα σε λίγες ώρες εξαφάνισαν τα εισιτήρια. Όπως γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η ομάδα της Τουρκίας, όλα έγιναν... καπνός κι έτσι το «Αλί Σαμί Γεν» των 52.600 θέσεων θα είναι ασφυκτικά γεμάτο. 

Ανάμεσά τους, φυσικά, θα βρίσκονται και περισσότεροι από 2.000 φίλοι του ΠΑΟΚ, που θα στηρίξουν από κοντά την προσπάθεια του Ράζβαν Λουτσέσκου και των παικτών του. Από χθες, μέσω του Metrosport.gr, διαβάσατε για την κερκίδα που θα τους φιλοξενήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.